Tijdens warme dagen zijn ‘sour‘ cocktails met citroen- of limoensap een echter aanrader. De Wiskey sour is een hele populaire. Maar deze pisco sour cocktail is mijn nieuwe favoriet van deze zomer! Dit drankje is de Nationale cocktail van Peru en wil jij ook proeven!
Wat is een Pisco Sour Cocktail?
Onlangs poste ik een heerlijk Tiradito met zalm recept uit het Peruaanse Kookboek Mi Casa Peru. Peruaanse gerechten zijn echt bezig met een opmars in ons land! Met name de ceviche en tiradito zijn heerlijke zomerse gerechten met vis om van te smullen. Maar omdat je van al dat lekkere (pittige) eten ook wel dorst krijgt, leek het mij leuk om ook dit recept voor de Pisco Sour Cocktail met jullie te delen. Dit is Peru’s populairste drankje en daar is men dan ook heel trots op! Pisco is een sterke drank gedestilleerd uit druiven. Je kunt het gebruiken in gerechten, zoals ik met de tiradito ook deed. Je maakt er namelijk een geweldige Peruaanse marinade (Leche de Tigre) mee. Maar je kunt er dus ook de Nationale trots Pisco sour cocktail van maken, gemaakt met pisco, limoensap en een schuimend laagje opgeklopt eiwit. Ik zeg alvast proost!
Nog meer lekkere cocktails om van te sippen
Ik vermoed dat de Pisco sour deze zomer ook een absolute hit gaat worden! Het smaakt ook nog eens heerlijk bij heerlijke zomerse Peruaanse recepten namelijk! In het boek van Mi Case Peru vind je dan ook 3 heerlijke variatie recepten voor de Pisco Sour terug, dus druk hieronder meteen op de bestelknop om in huis te halen! Check ook dit artikel met 10x DE klassieke cocktails voor elke gelegenheid zoals de Mojito, Pina Colada en Cosmopolitan. Daarnaast heb ik ook extra blog online staan met 10x zomerse Cocktails van bekende drankmerken om de zomer mee in te luiden! Ben jij meer team #alcoholvrij? Dan zijn deze 7x Alcoholvrij Gin Tonic recepten een echte aanrader voor je! Ik ben er immers 2 zwangerschappen mee doorgekomen zonder ook maar iets te hoeven missen van feestelijke aangelegenheden of proost momentjes!
Heb je deze al in huis?
Recept: Pisco Sour Cocktail
Tijdens warme dagen zijn ‘sour‘ cocktails met citroen- of limoensap een echter aanrader. De Wiskey sour is een hele populaire. Maar deze pisco sour cocktail is mijn nieuwe favoriet van deze zomer! Dit drankje is de Nationale cocktail van Peru en wil jij ook proeven!
Ingredients
- 80 ml Pisco (bijv. Demonio de los Andes)
- 20 – 30 ml vers limoensap
- 1 el rietsuiker siroop (bijv. Monin)
- 1 eiwit (a 30 gr)
- paar druppeltjes Angostura bitters
Extra:
- Cocktailshaker met ‘strain’ (Cobbler Shaker)
- drankmaatje (20 & 40 ml)
- ijsblokjes
- Martini glas (of klein wijnglas)
- houten prikkertje
Instructions
- Vul als eerste het cocktailglas met ijs om alvast te laten koelen.
- Giet de pisco, limoensap, rietsuiker siroop en eiwit in de cocktailshaker ZONDER IJS. Plaats de bovenkant en dop er op en schud het geheel 60 seconden goed door om alvast het eiwit te laten schuimen.
- Voeg daarna pas wat ijsblokjes toe, maar niet teveel zodat je nog wel goed kunt schudden gedurende 30 seconden.
- Giet het ijs uit het glas (heb je niet meer nodig). Verwijder de dop van de bovenkant van de shaker en giet de pisco sour cocktail door de ‘strain’ gaatjes in het cocktailglas en laat goed uitlekken om ook al het eiwit schuim mee te krijgen.
- Druppel nu nog een paar druppels angostura bitters bovenop het schuim. Tip van Betty: pak vervolgens een klein prikkertje en trek een streepje door de druppels voor een mooi hartje patroon. Serveer direct!
Salud!
Groetjes, Betty
Notes
Ter variatie kun je ook wat passievruchten sap of mango sap toevoegen aan de shaker bij stap 2. Je krijgt dan een zomerse gele en zoetere variatie voor pisco sour maken!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Nationale cocktail van Peru wilt gaan maken, want de Pisco Sour is op en top zomers genieten!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Geef een reactie