Print

Recept: Pisco Sour Cocktail

Tijdens warme dagen zijn ‘sour‘ cocktails met citroen- of limoensap een echter aanrader. De Wiskey sour is een hele populaire. Maar deze pisco sour cocktail is mijn nieuwe favoriet van deze zomer! Dit drankje is de Nationale cocktail van Peru en wil jij ook proeven!

Ingredients

Scale
  • 80 ml Pisco (bijv. Demonio de los Andes)
  • 2030 ml vers limoensap
  • 1 el rietsuiker siroop (bijv. Monin)
  • 1 eiwit (a 30 gr)
  • paar druppeltjes Angostura bitters

Extra:

  • Cocktailshaker met ‘strain’ (Cobbler Shaker)
  • drankmaatje (20 & 40 ml)
  • ijsblokjes
  • Martini glas (of klein wijnglas)
  • houten prikkertje

Instructions

  1. Vul als eerste het cocktailglas met ijs om alvast te laten koelen.
  2. Giet de pisco, limoensap, rietsuiker siroop en eiwit in de cocktailshaker ZONDER IJS. Plaats de bovenkant en dop er op en schud het geheel 60 seconden goed door om alvast het eiwit te laten schuimen.
  3. Voeg daarna pas wat ijsblokjes toe, maar niet teveel zodat je nog wel goed kunt schudden gedurende 30 seconden.
  4. Giet het ijs uit het glas (heb je niet meer nodig). Verwijder de dop van de bovenkant van de shaker en giet de pisco sour cocktail door de ‘strain’ gaatjes in het cocktailglas en laat goed uitlekken om ook al het eiwit schuim mee te krijgen.
  5. Druppel nu nog een paar druppels angostura bitters bovenop het schuim. Tip van Betty: pak vervolgens een klein prikkertje en trek een streepje door de druppels voor een mooi hartje patroon. Serveer direct!

Salud!

Groetjes, Betty

Notes

Ter variatie kun je ook wat passievruchten sap of mango sap toevoegen aan de shaker bij stap 2. Je krijgt dan een zomerse gele en zoetere variatie voor pisco sour maken!