• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gepekelde uien (zoet zuur)

Gepekelde uien (zoet zuur)

1 juni 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Zelf gepekeld uien maken is heel makkelijk! Je maakt als het ware ingelegde rode ui in een weckpot met zoet zuur en dat is een heerlijke smaakmaker bij heel veel gerechten! Waaronder de Tex Mex keuken.

Zelf gepekelde rode ui maken

Deze gepekelde uien worden op smaak gebracht met suiker, zout en azijn. En voor extra smaakmakers heb ik gekozen voor oregano, laurierblad en peperkorrels om ingelegde rode ui mee te maken. Die rode uien transformeren vervolgens tot fel roze en maken een mooi contrast en smaakmaker voor heel veel gerechten. Deze zoetzure uitjes gaan namelijk perfect over gegrild vlees of kip. Maar voegen ook een heerlijke bite toe aan salades of sandwiches. En wat dacht je van knapperige topping over taco’s? Dat is de reden dat dit basisrecept niet mag ontbreken tijdens deze Tex Mex week op de website! Check hier nog veel meer lekkere Tex Mex bijgerechten op een rijtje!

  • recept gepekelde uien maken© bettyskitchen.nl
  • recept gepekelde uien maken© bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met gepickelde groenten

Experimenteer er met dit recept voor gepekelde uien lekker op los hoor! Want hoewel dit een prima basis recept is voor ingelegde rode ui, kun je bijvoorbeeld ook de oregano en peper vervangen door steranijs of kaneel. Check dan ook zeker dit recept voor uien compote! Dat is zo lekker te combineren met kaas! Maar op deze site vindt je nog meer recepten met gepickelde groenten! Zoals een echte Hollandse Huzarensalade! Of ga voor een witlof stamppot met piccalilly en zilveruitjes! Deze klassieke Steak Tartare is ook verrukkelijk met ingelegde groenten.


Print

Recept: Gepekelde uien (zoet zuur)

recept gepekelde uien maken© bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zelf gepekeld uien maken is heel makkelijk! Je maakt als het ware ingelegde rode ui in een weckpot met zoet zuur en dat is een heerlijke smaakmaker bij heel veel gerechten! Deze zoetzure uitjes gaan namelijk perfect over gegrild vlees of kip. Maar voegen ook een heerlijke bite toe aan salades of sandwiches. En wat dacht je van knapperige topping over taco’s?

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 ruime pot 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 rode uien
  • 200 ml (appel)azijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el suiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl zout
  • ½ tl hele peperkorrels

Extra:

  • steriele weckpot of jampot met deksel – 0.4 L

Instructions

  1. Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Stop deze alvast in de steriele weckpot.
  2. Breng in een steelpannetjes de azijn met laurier, suiker, oregano, zout en peperkorrels aan de kook. Blijf roeren tot alle suiker is opgelost.  
  3. Giet daarna het azijnmengsel over de uien heen. Vul eventueel de pot iets bij met lauwwarm water tot hij net onder de rand gevuld is. Plaats de deksel en zet goed vast. Laat de gepekelde uien afkoelen en ondertussen trekt de pot steeds meer vacuum.
  4. In principe kun je na een half uur marineren de ingelegde rode ui al serveren, maar het lekkerste is om deze een paar dagen op een koele en donkere plek te bewaren. Dan kunnen de smaken nog beter intrekken. Eenmaal geopend kun je de pot maximaal 2 weken in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Om de weckpot (of jampot) steriel te maken, maak je deze van tevoren goed schoon met een sopje. Droog goed af. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Gebruik een vleestang om de weckpot, rubber, deksel etc in het kokende water te leggen en kook uit gedurende 10 minuten. Plaats daarna de stukken op een keukenpapier en laat aan de lucht drogen. Je steriele weckpot is klaar voor gebruik. Ditzelfde doe ik ook met jampotten voor bijvoorbeeld homemade jams.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gepekelde uien maken© bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gepekelde uien of zoet zure rode ui wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten Tags: azijn, Nederlandse keuken, oregano, peperkorrels, pickles, Tex Mex keuken, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mais salade met feta
Volgend bericht: 10x Tex Mex bijgerechten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee