Het is vandaag vrijdag – visdag! Heb jij ooit wel eens warme broodjes met tonijn en kaas gegeten? Ze zijn verrukkelijk voor de lunch en in Amerika zijn deze Tuna Melt het alternatief voor tosti’s! Ik laat je zien hoe eenvoudig je deze klaar maakt!
Wat is een Tuna Melt Sandwich?
Ik zet zo’n 1-2 x per week een portie vis op het menu, maar maak er dan ook graag iets speciaals van! Deze Tuna Melt sandwiches zijn dan ook een heerlijk lunch gerecht met kaas en tonijn! In Amerika scoor je deze gerust in een van de vele deli’s en het is een heerlijke warme take away gerecht. Maar thuis zet je hem ook zo in elkaar. Je maakt allereerst een romige tonijnsalade met mayonaise en een pepertje voor de pit. Beleg hiermee een boterham of sandwich, leg er een plak kaas overheen en gril je broodje in de oven. De kaas smelt over je tonijn heen en de Tuna Melt sandwich is geboren! Dit gerecht is dus ook eenvoudig te bereiden in een panini grill of tosti apparaat. Onze Nanda maakte eerder een gezondere versie van dit gerecht en die is ook verrukkelijk!
Nog meer lekkere recepten met tonijn
Dit recept voor Tuna Melt is dan ook een van de redenen dat je bij mij steevast blikjes tonijnstukken in de voorraadkast zult vinden! Maar je maakt met tonijn nog veel meer lekkere recepten klaar hoor! Wat dacht je van deze Tuna Melt Nacho;s ovenschotel? Lekker met een dot guacamole erbij! Maar ook op de pizza doen tonijn en kaas het heel goed samen! Deze courgetti met tonijn is overigens een heerlijke zomerse low carb maaltijd. En voor de lekkere trek zijn deze tonijnkoekjes met ravigottesaus ook een aanrader! Mocht jij geen tonijn in je voorraadkast hebben staan, haast je dan nu gauw naar de winkel! 🙂
Recept: Tuna Melt – broodjes met tonijn en kaas
Heb jij ooit wel eens warme broodjes met tonijn en kaas gegeten? Ze zijn verrukkelijk voor de lunch en in Amerika zijn deze Tuna Melt het alternatief voor tosti’s! Je kunt dit gerecht tevens vegan maken door de tonijn te vervangen door een vegan alternatief. Gebruik dan ook vegan mayonaise en vegan kaas.
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 15 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 150 –180 gram tonijn, op water (blik)
- halve rode ui
- 0,5 – 1 rode peper *
- 3 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 2 Italiaanse bollen
- 4 plakken (cheddar) kaas
- 1 little gem
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de tonijn uitlekken. Snipper ondertussen de rode ui zeer fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper en snijd vervolgens ook fijn. Meng in een kommetje de tonijn met de ui, peper, mayonaise, ketchup, citroensap en mosterd.
- Snijd de bollen doormidden en plaats op de bakplaat met de snijkant omhoog. Verdeel de tonijnsalade over de 4 helften. Leg op elke helft een plak kaas. Schuif de bakplaat in de oven en bak de tuna melt gedurende 6-8 minuten, of in ieder geval tot de kaas gesmolten is!
- Ondertussen pluk je de blaadjes van de little gem. Was deze en laat goed uitlekken. TIp: dep droog met een stuk keukenpapier). Hak de sla in stukken en verdeel deze over de twee onderste helften van de bollen. Klap nu direct de bovenste helften hierbovenop en zet eventueel vast met een prikker. Serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
TIP: * liever geen rode peper ivm de pit? Dan kun je ook rode 1 ‘snack paprika’ gebruiken in dit recept.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tuna melt broodjes met tonijn en kaas wilt gaan maken
Geef een reactie