Het werd weer eens hoog tijd voor een taart recept en deze keer raakte ik helemaal geïnspireerd door de Kinder Bueno! Het resultaat is deze stapeltaart met zachte koffie cake, praline crème en natuurlijk Kinder Bueno toppings!
Samenwerking met Baktotaal Bouwhuis
Dit jaar heb ik een samenwerking met webshop Baktotaal Bouwhuis. Een ware one-stop-shop voor alles op het gebied van het bakken van taarten. Denk aan complete bakmixen, maar ook losse ingrediënten, taartvormen, spuitzakken tot en met decoratie voor je taarten en de presentatie ervan. Wat ik zo leuk vind aan deze webshop is dat het aanbod zowel voor de professionele als de thuisbakker geschikt is. En als je, net als ik, regelmatig bakt dan loont het ook om een grotere verpakking te bestellen. Deze keer ga ik dus aan de slag met een Kinder Bueno taart die stiekem meer bedoeld is voor volwassenen hoor!
Kinder Bueno taart met koffie
Het afgelopen jaar zagen jullie al meerdere recepten online komen met producten van het merk BRAND NEW CAKE . Een onwijs fijne lijn met oa. bakmixen waar iedereen zich aan kan wagen. Zo gebruik ik de Irish Cake Coffee mix voor een luchtige zachte cake met lichte koffie smaak. Ik zei toch dat het een taart voor volwassenen werd! Maar vind ik de botercreme mix van deze serie ook zo prachtig opspuiten dat ik hem wederom heb toegepast in dit recept! Laten we niet vergeten dat de typische ‘kinderbueno’ smaak afkomstig is van hazelnoten (net als Nutella), dus mocht er ook niet een portie praline vulling ontbreken! En als jij net zo fan wordt van deze Kinder Bueno taart als ik, dan moet je zeker ook eens de mijn Ferrero Rocher Taart proberen! Succes gegarandeerd! En wil je weten wat je nog meer kunt maken met de producten van Brand New Cake, neem dan eens een kijkje bij deze recepten voor aardbeien-bavarois taart. En maak voor een feestelijke gelegenheid ook eens deze banoffee cupcakes! Succes gegarandeerd want ik heb persoonlijk deze recepten voor je uitgetest!
Recept: Kinder Bueno Taart
Deze prachtige taart is helemaal geïnspireerd door de Kinder Bueno! Het resultaat is deze stapeltaart met zachte koffie cake, praline crème en natuurlijk Kinder Bueno toppings!
- Yield: 10–12 personen 1x
- Category: Taart
- Method: bakken
Ingredients
Voor de cake:
- 400 gr Brand New Cake Irish Coffee Cake mix
- 200 gr roomboter
- 4 eieren
Voor de botercreme:
- 100 gr Brand New Cake Botercreme mix
- 125 gr water
- 150 gr roomboter
- 150 gram Brand New Cake Praline vulling
- spuitzak
Decoratie:
- 60 gr gehakte hazelnoten
- 10 stuks Kinderbueno (5x 2 repen)
- 50 gram pure chocolade (of gebruik Brand New Cake Drip Goud)
Extra:
- springvorm 18–20 cm doorsnede
- spuitzak met kartelmond
- keukenmixer met garde
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 Hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Maak als eerste de cake. Mix hiervoor de Brand New Cake Irish Coffee Cake Mix met de boter en de eieren gedurende 4 minuten op lage snelheid door elkaar. Schep het beslag in de springvorm en bak gedurende 60 minuten af in de oven.
- Ondertussen klop je vast de Brand New Cake Botercreme mix en het water door elkaar. Zet apart om 60 minuten op kamertemperatuur op te stijven.
- Haal de cake uit de oven, laat 5 minuten in de vorm staan. Verwijder daarna de springvorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
- Klop de roomboter zalvig met de keukenmixer gedurende 3-4 minuten. Voeg de Brand New Cake Praline vulling toe, samen met een deel van het botercreme mengsel. Mix goed door tot volledig opgenomen is en voeg vervolgens nog een deel toe etc etc. Bewaar de praline-botercrème in de koelkast tot gebruik.
- Snijd de afgekoelde cake overlangs doormidden. Verdeel ongeveer een derde van de botercrème over de bodem. Breek 2x 2 Kinder Bueno repen in stukjes en verdeel deze over de creme. Strooi er daarna een derde (30 gr) van de hazelnoten overheen en dek af met de bovenste cake. Druk zachtjes aan.
- Schep een beetje botercrème in een spuitzak. Spatel de rest van de crème over de bovenkant van de taart. Smeer ook een beetje de zijkanten mee in, maar niet te dik, want je mag nog wat ‘naked’ cake er doorheen zien.
- Stop wat gehakte hazelnoten in je handpalm en plak deze langs de onderkant van de taart. Probeer zo een decoratie rand van ca 2 cm aan te brengen. De hazelnoten die je daarna over hebt bestrooi je over de bovenkant van de taart. Zet de taart in de koelkast.
- Smelt tot slot 50 gram pure chocolade au bain marie. Schep in een plastic zakje en maak deze dicht. Knip een klein puntje uit een hoekje en gebruik het zakje om wat chocolade strepen over de taart te trekken. Snijd in punten en serveer direct!
Eet smakelijk!
Notes
Variatietip: In plaats van de chocolade kun je ook BrandNewCake ‘Drip Goud’ gebruiken. Schroef hiervan de dop los en verwijder de seal. Zet de fles in de magnetron op 800 W en verwarm 30 seconden. Draai de dop er weer op en schud de fles goed heen en weer om de drip goed te mengen. Herhaal eventueel indien nodig. Om te decoreren draai je het mondstuk open en versier de taart naar wens.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Kinder Bueno taart wilt gaan maken!
Dit artikel betreft een samenwerking met Baktotaal Bouwhuis Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Geef een reactie