Hoe feestelijk ziet deze croissant krans gevuld met aardbei, mascarpone en pure chocola eruit? En geloof mij, hij smaakt ook net zo feestelijk als dat hij eruit ziet. Ideaal voor een uitgebreid ontbijt of een brunch in het weekend. Of gewoon door de week natuurlijk als je daar zin in hebt!
Recepten met croissant deeg
Deze croissant krans is zowel warm als koud te serveren. Dus mocht je nog een stuk overhouden, bewaar deze dan vooral goed afgesloten in de koelkast. Dan kun je er op een later moment nog eens van genieten. Vind je dit recept een succes? Wij maakten eerder ook heerlijke andere recepten met croissant deeg. Bijvoorbeeld dit recept van croissants met oreo’s en chocolade. Of deze gevulde croissants met amandel. Maar voor de hartige trek kun je ook deze mini worstenbroodjes maken. Om je vingers bij af te likken…
Zelf een krans van croissant deeg maken
Ik heb voor dit gerecht gebruik gemaakt van kant-en-klaar deeg voor mini-croissants. We waren namelijk met z’n tweeën. Bovendien hadden we ook maar driekwart van het deeg gebruikt. Maar ga jij hier bijvoorbeeld met meer personen van eten, kun je de krans natuurlijk ook groter maken of gebruikmaken van kant-en-klaar deeg voor ‘gewoon formaat’ croissants. Vanzelfsprekend heb je dan dus ook meer vulling nodig. In ieder geval heel veel plezier met zelf een krans van croissant deeg maken!
Recept: Croissant krans met aardbei en mascarpone
Deze zomerse krans van bladerdeeg is een absoluut verwen ontbijt! De croissant krans beleg je namelijk met mascarpone en aardbeien en dan nog eventjes afbakken in de oven!
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 20 min.
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Ontbijt gerecht
Ingredients
- Kant-en-klaar deeg mini-croissants
- 100 gram mascarpone
- 10 aardbeien
- 0.5 el. vanillesuiker
- 4 blokjes pure chocolade
- 1 el. amandelschaafsel
- 1 ei
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en rol het croissantdeeg daarop uit. Snij een kwart van het deeg af. Hier kun je eventueel mini-croissantjes van rollen. Snij het deeg in de breedte tot de helft in om de +/- 1.5 cm. Dit helpt om straks de krans goed te kunnen vouwen. Zie de instructieafbeelding hieronder.
- Klopt de mascarpone los met het vanillesuiker. Schep of spuit deze met een spuitzak in de lengte over het niet ingesneden deel van de deeg. Dit hoeft niet per se netjes, het wordt toch zacht in de oven.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. De blokjes chocola snij je fijn. Verdeel de aardbeien en chocola over de mascarpone. Het moet niet te dik belegd worden anders krijg je het deeg niet dichtgerold.
- Vervolgens rol je het deeg tot een rol. Eerst rol je de belegde kant naar het midden en vervolgens de ingesneden stukjes eroverheen. Leg in een cirkel en druk de open eindes goed tegen elkaar. Het is niet erg als de krans hier en daar iets open staat, zolang dit maar aan de bovenkant is.
- Klopt het ei los in een kom en bestrijk de bovenkant van de krans hiermee. Je hoeft hier maar een klein beetje van het geklutste ei voor te gebruiken. Verdeel vervolgens het amandelschaafsel eroverheen.
- Plaats het bakpapier en de krans op een ovenrooster en bak +/- 8.5 minuut in het midden van de oven. Laat de croissant krans licht afkoelen voor je hem aansnijdt en serveert.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant krans met aardbeien en mascarpone wilt gaan maken!
Geef een reactie