Print

Recept: Croissant krans met aardbei en mascarpone

recept Croissant krans met aardbei en mascarpone

Deze zomerse krans van bladerdeeg is een absoluut verwen ontbijt! De croissant krans beleg je namelijk met mascarpone en aardbeien en dan nog eventjes afbakken in de oven!

Ingredients

Scale

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en rol het croissantdeeg daarop uit. Snij een kwart van het deeg af. Hier kun je eventueel mini-croissantjes van rollen. Snij het deeg in de breedte tot de helft in om de +/- 1.5 cm. Dit helpt om straks de krans goed te kunnen vouwen. Zie de instructieafbeelding hieronder.
 3. Klopt de mascarpone los met het vanillesuiker. Schep of spuit deze met een spuitzak in de lengte over het niet ingesneden deel van de deeg. Dit hoeft niet per se netjes, het wordt toch zacht in de oven.
 4. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. De blokjes chocola snij je fijn. Verdeel de aardbeien en chocola over de mascarpone. Het moet niet te dik belegd worden anders krijg je het deeg niet dichtgerold.
  Croissant krans met aardbei en mascarpone

  Instructieafbeelding: resultaat voordat je het oprolt

 5. Vervolgens rol je het deeg tot een rol. Eerst rol je de belegde kant naar het midden en vervolgens de ingesneden stukjes eroverheen. Leg in een cirkel en druk de open eindes goed tegen elkaar. Het is niet erg als de krans hier en daar iets open staat, zolang dit maar aan de bovenkant is.
 6. Klopt het ei los in een kom en bestrijk de bovenkant van de krans hiermee. Je hoeft hier maar een klein beetje van het geklutste ei voor te gebruiken. Verdeel vervolgens het amandelschaafsel eroverheen.
 7. Plaats het bakpapier en de krans op een ovenrooster en bak +/- 8.5 minuut in het midden van de oven. Laat de croissant krans licht afkoelen voor je hem aansnijdt en serveert.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda