• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Philly Cheese Steak Sandwich

Philly Cheese Steak Sandwich

31 maart 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Hoewel je hier elke week steevast vegetarische recepten ziet voorbijkomen, ben ik nog steeds een echte meatlover! Dit recept voor Philly Cheese steak sandwich is er letterlijk en figuurlijk eentje om je tanden in te zetten!

Wat is een Philly Cheese Steak Sandwich?

Een cheese steak sandwich is een lange ‘footlong‘ (30 cm) sandwich met dun gesneden biefstuk op pistolets en daarop gesmolten kaas. Hij komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse stad Philadelphia en is inmiddels een zeer populair fastfood gerecht over heel de wereld! Hier in Nederland bestel ik hem wel eens bij Teds All Day Breakfast voor de lunch, want daar is hij lekker spicy op smaak gebracht. Maar thuis maken wij hem ook wel eens met de dagverse sandwich broden of pistolets van de bakker en een steak gebakken op de barbecue of koekenpan.

recept philly cheese steak sandwich © Bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met ‘beef steak’

‘Beef steak’ of biefstuk is toch wel een prachtig stukje mals vlees he! Niet voor niets vind je naast dit recept voor Philly Cheese Steak Sandwich dan ook meerdere recepten met dit soort malse ‘beef steak‘ hier op de site. Van het klassieke voorgerecht Steak Tartare met pickles, maar ook in combinatie met Aziatische en pittige smaakmakers doet biefstuk het heel goed! Dat wordt nog moeilijk kiezen, want ga je voor een pittige Thaise rode curry met biefstuk? Of Loetje’s Biefstuk Bali met een overheerlijke sambal jus. Maar deze rib-eye met courgette linten en aardappel gratin smaakt ook fantastisch! Evenals deze entrecotes die je eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. Dat wordt nog moeilijk kiezen!


Print

Recept: Philly Cheese Steak Sandwich

recept philly cheese steak sandwich © Bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Philly Cheese Steak komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse stad Philadelphia en is inmiddels een zeer populair fastfood gerecht over heel de wereld! De ‘footlong’ zachte broodjes beleg je met gebakken stukken biefstuk (Steak) en gesmolten kaas. Na een hap ben je dan ook meteen verkocht!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 400–450 gram ‘Beef Steak‘ *
  • 2 uien,
  • 1 rode paprika
  • 4 grote ‘footlong‘ pistolets
  • 4 grote plakken (cheddar) kaas
  • roomboter en/of olijfolie

(* Met de ‘beef steak‘ bedoel ik een mals stuk vlees zoals: entrecote, ossehaas, rib-eye of zelfs sukadelap)

Kruidenmix:

  • 1 tl paprika poeder
  • 0,5 tl knoflook poeder
  • 0,5 tl gedroogde tijm
  • 0,25 tl zout
  • 0.25 tl cayenne peper of chilipoeder

Instructions

  1. Dep de biefstukken droog met een keukenpapier, plaats op een bord, dek af met folie en plaats voor 30 minuten in de vriezer.
  2. Ondertussen pel je de ui, snijd door de helft en vervolgens in halve ringen. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle repen. Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien en paprika zacht gedurende 5-6 minuten. Schep daarna uit de pan en zet apart.
  3. Check de bereidingstijd en temperatuur voor de pistolets. Meestal dien je deze namelijk nog even af te bakken of op te warmen in de oven. Tip van Betty: Snijd ze vast in de lengte een beetje doormidden maar niet helemaal. Vouw ze een beetje open en leg op hun rug op de bakplaat zodat de binnenste  ‘snijvlakken’ ook wat krokant bakken. Laat na het bakken de oven ‘aan’ staan op 220 graden (195 hete lucht), maar haal de pistolets er uit.
  4. Haal de biefstuk uit de vriezer en snijd direct in dunne plakken. Let op dat je het mes haaks op de ‘draad’ zet. Verwarm wederom de koekenpan of hapjespan. Voeg ditmaal ook een beetje extra boter toe en bak de ‘steak’ plakjes gedurende 2 minuten op medium vuur aan.
  5. Voeg daarna de kruidenmix toe, tezamen met de reeds gebakken ui en paprika en verwarm het geheel nog een extra minuut door.
  6. Beleg de broodjes met de steaks, ui en paprika. Verdeel vervolgens de kaas er overheen en druk zachtjes dicht. Plaats de Philly Cheese Steak sandwiches in de oven totdat de kaas gesmolten is. Serveer direct

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip!  Voor een supersnelle en eenvoudige variant van de Philly Cheese Steak: gebruik 300 gram rosbief vleeswaren! Je kunt stap 1 dan helemaal overslaan en bak bij stap 4 dus de rosbief aan in de pan.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept philly cheese steak sandwich © Bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je de Philly cheese steak sandwich wilt gaan maken!

Category: Vlees Recepten Tags: Amerikaanse keuken, brood, hoofdgerechten, Kaas, knoflook, Paprika, rundvlees, Sandwich, Steak, tijm, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tropical granola met mango en kokos
Volgend bericht: Gevulde eierdopjes met asperge-truffelsalade »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in