Door Muna Hajibaana – Wil jij de dag beginnen met een verantwoord ontbijt dat low carb, paleo, glutenvrij en vegan is? Deze bloemkool N’Oatmeal is een heerlijk alternatief voor een havermoutpap en gaat jouw nieuwe favoriet worden! Heerlijk met gebakken appeltjes!
All day brunch
Heej allemaal! Muna van @tothemoen hier met een lekkere gastblog tijdens Betty’s zwangerschapsverlof. Ik ben gek op bloemkool, koffie en ontbijtjes. Het liefst eet ik de hele dag door havermout bowls, pancakes en avocado toast met gepocheerde eitjes!! All day Brunch daar ga ik voor! Mijn passie voor eten is de reden dat ik 1,5 jaar geleden begonnen ben met het delen van makkelijke en gezonde recepten op Instagram en deze bloemkool N’Oatmeal is er daar een van! In de volksmond wordt havermoutpap zonder havermout namelijk een n’oatmeal genoemd. Mocht je een keto dieet volgen dan is deze keto ontbijtpap met zaden ook een aanrader!
Low carb Bloemkool N’oatmeal pap
Volg mij op mijn Instagram account @tothemoen en ik laat je zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn. Voor gezonde maaltijden heb je geen lange ingrediënten lijst nodig en met bloemkool kan je meer dan alleen in water koken! ! Op Betty’s Kitchen deel ik vandaag een van Betty’s en mijn persoonlijke favoriete groente namelijk BLOEMKOOL! Bloemkool is een veelzijdige groente en omdat deze neutraal van smaak is, en daardoor is hij de perfecte groente om in veel verschillende gerechten te verwerken. Zo dus ook deze bloemkool N’Oatmeal of ‘pap’ die tevens low carb, paleo, glutenvrij en vegan is.
Nog meer recepten met bloemkool
Ben je op zoek naar nog meer recepten met bloemkool? Probeer ook een van deze:
- Naanbrood pizza met gegrilde bloemkool
- Hollandse bloemkoolsoep met kaas
- Bloemkool smoothie met citrusvruchten
- Taco’s met geroosterde bloemkool
Recept: Bloemkool N’Oatmeal
Wil jij de dag beginnen met een verantwoord ontbijt dat low carb, paleo, glutenvrij en vegan is? Deze bloemkool N’Oatmeal is een heerlijk alternatief voor een havermoutpap en is heerlijk met gebakken appeltjes!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 15 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Low carbs
Ingredients
- 250 gr bloemkoolrijst *
- 200 ml amandelmelk
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel (suikervrije) vanille extract,
- Flink snufje zout
Toppings:
- Zaden en pitten (Keto proof!)
- Suiker vrije granola
- Yoghurt
- Gebakken appel
- Pindakaas (keto proof!)
Instructions
- Stop de bloemkool rijst in een steelpannetje en overgiet met de amandelmelk. Breng op smaak met de kaneel, vanille en zout.
- Kook het geheel 10 min door op medium vuur, tot de bloemkoolrijst gaar is.
- Mocht je een gladde pap willen dan kan je deze met staafmixer glad pureren
- Top de bloemkoolpap af met met je favoriete crunchy toppings voor een lekkere bite en serveer direct!
Eet smakelijk!
Notes
* Wil je zelf bloemkool rijst maken? Maak dan 250 gram bloemkool schoon en snijd in roosjes. Stop in een foodprocessor en ‘pulseer’ deze tot je een grove korrel bloemkool rijst hebt. Je kunt deze afgedekt ook 1-2 dagen in de koelkast bewaren.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bloemkool n’oatmeal wilt gaan maken!
Geef een reactie