Hiep Hiep Hoera!! Betty’s Kitchen bestaat vandaag 7 jaar en dat vieren we met een feestelijk taartje!! Deze Confetti Cake is heerlijk kleurrijk en past perfect bij de gelegenheid. Dus lees hieronder hoe je hem zelf thuis kunt maken.
Milk Bar New York
Echte foodies hebben natuurlijk al lang de Netflix series: Chef’s Table gekeken. Ze nemen je hierin mee naar spraakmakende restaurant en laten je kennis maken met bijzondere en uitmuntende chefs. Van Michelin Sterren niveau, tot in de achterstraten in Azie. Ieder met een uniek verhaal of bijzondere menukaart. Een van de seizoenen was een ode aan de ‘pastry‘ oftwel gebak! Chef Christina Tosi van Milk Bar New York maakt zeer verrassende creaties in de vorm van o.a. ‘compost cookies‘, een zeer verslavende ‘crack pie‘ en een feestelijke ‘birthday cake‘ ook wel bekend als de confetti cake! Niet voor niets vind je de, inmiddels keten, door heel New York en daarbuiten.
De Confetti Cake verjaardagstaart!
De confetti cake is natuurlijk een plaatje van een verjaardagstaart en heeft veel weg van het recept voor cake maken. Daarnaast wordt het kleurrijke geheel gecreëerd door regenboog sprinkels aan het beslag toe te voegen, die tijdens het bakken in de cake smelten en een wirwar van confetti kleuren achterlaten. Ik kon me dan ook geen feestelijkere taart bedenken om het 7-jarig bestaan van Betty’s Kitchen te vieren, dus dook de keuken in voor een eenvoudige variatie op het originele Birthday Cake recept van Christina. En het origineel proeven bewaar ik nog even voor tijdens een bezoek aan New York natuurlijk 🙂
Recept: Confetti Cake
Deze feestelijke en kleurrijke verjaardagstaart is afgeleid van Milk Bar New Yorks’ `Birthday Cake. De regenboog sprinkles maken deze confetti cake. Het is een heerlijke vanille cake met roomkaas topping om van te smullen!
- Prep Time: 25 minuten
- Cook Time: 40 minuten + afkoelen
- Total Time: 3 uur
- Yield: 12 personen 1x
- Category: Cake
- Method: bakken
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
Voor de Confetti Cake:
- 120 gram roomboter,
- 250 gram fijne suiker,
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker,
- snuf zout,
- 3 eieren,
- 115 gram karnemelk
- 65 gram zonnebloemolie,
- 2 theelepels vanille extract,
- 250 gram bloem,
- 1.5 theelepel bakpoeder,
- 100 gram regenboog sprinkles.
Voor de cream cheese topping:
- 100 gram roomboter,
- 150 gram roomkaas,
- 1 eetlepel stroop,
- 2 theelepels vanille extract,
- 150 gram poedersuiker,
- snufje zout,
- snufje bakpoeder.
Extra:
- 1 vierkant brownieblik (20–25 cm)
- bakspray,
- bakpapier,
- keukenmixer met garde.
Instructions
Voor je begint: zorg ervoor dat je ingredienten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray het bakblik in met bakspray en leg een, op maat geknipt, langwerpig stuk bakpapier over de bodem en overhangend over twee zijkanten.
- Klop op medium snelheid de roomboter met de suikers en zout in 2-3 minuten tot een smeuïg mengsel ontstaat.
- Voeg hierna de eieren een voor een toe aan het mengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen.
- Verlaag nu de mixersnelheid en giet karnemelk, olie en vanille erbij. Zet daarna de mixer op medium hoog en klop door gedurende 5 minuten. Het mengsel zal verdubbelen in volume en witter worden.
- Verlaag daarna de mixsnelheid en voeg de bloem, bakpoeder en 50 gram regenboog sprinkles toe Klop maximaal 1 minuut door op late snelheid, tot alles goed vermengd is. Schep het beslag in het bakblik, strijk de bovenkant glad en strooi een extra 25 gram regenboog sprinkles over de bovenkant. Bak de confetti cake gedurende 30-35 minuten gaar in de oven.
- Voor de topping mix je de boter met de roomkaas zacht en romig in de keukenmixer. Doe dit op medium snelheid gedurende 2-3 minuten. Voeg daarna de stroop, en vanille toe en mix nog eens 2-3 minuten door. Tot slot verlaag je de mixsnelheid en voeg (langzaam) de poedersuiker zout en bakpoeder toe. Verhoog dan weer de mixersnelheid en klop nog een extra 2-3 minuten door.
- Zorg ervoor dat de confetti cake volledig is afgekoeld alvorens je hier de cream cheese frosting overheen spatelt. Maak de bovenkant af met de overgebleven 25 gram regenboog sprinkles en steek er kaarsjes in voor de jarige job!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Bewaartip: De gebakken en afgekoelde cake kun je het beste in huishoudfolie wikkelen en max 2 dagen in de koelkast bewaren. De roomkaas topping bewaar je in een hersluitbare kom of zak in de koelkast.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze confetti cake wilt gaan maken!
Thea
Gefeliciteerd met het 7-jarig bestaan van BK!