Print

Recept: Confetti Cake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze feestelijke en kleurrijke verjaardagstaart is afgeleid van Milk Bar New Yorks’ `Birthday Cake. De regenboog sprinkles maken deze confetti cake. Het is een heerlijke vanille cake met roomkaas topping om van te smullen! 

  • Author: Afgeleid van Milkbarstore.com
  • Prep Time: 25 minuten
  • Cook Time: 40 minuten + afkoelen
  • Total Time: 3 uur
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Cake
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Confetti Cake:

  • 120 gram roomboter,
  • 250 gram fijne suiker,
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker,
  • snuf zout,
  • 3 eieren,
  • 115 gram karnemelk
  • 65 gram zonnebloemolie,
  • 2 theelepels vanille extract,
  • 250 gram bloem,
  • 1.5 theelepel bakpoeder,
  • 100 gram regenboog sprinkles.

Voor de cream cheese topping:

  • 100 gram roomboter,
  • 150 gram roomkaas,
  • 1 eetlepel stroop,
  • 2 theelepels vanille extract,
  • 150 gram poedersuiker,
  • snufje zout,
  • snufje bakpoeder.

Extra:

  • 1 vierkant brownieblik (2025 cm)
  • bakspray,
  • bakpapier,
  • keukenmixer met garde.

Instructions

Voor je begint: zorg ervoor dat je ingredienten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray het bakblik in met bakspray en leg een, op maat geknipt, langwerpig stuk bakpapier over de bodem en overhangend over twee zijkanten. 
  2. Klop op medium snelheid de roomboter met de suikers en zout in  2-3 minuten tot een smeuïg mengsel ontstaat.
  3. Voeg hierna de eieren een voor een toe aan het mengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen.
  4. Verlaag nu de mixersnelheid en giet karnemelk, olie en vanille erbij. Zet daarna de mixer op medium hoog en klop door gedurende 5 minuten. Het mengsel zal verdubbelen in volume en witter worden.
  5. Verlaag daarna de mixsnelheid en voeg de bloem, bakpoeder en 50 gram regenboog sprinkles toe Klop maximaal 1 minuut door op late snelheid, tot alles goed vermengd is. Schep het beslag in het bakblik, strijk de bovenkant glad en strooi een extra 25 gram regenboog sprinkles over de bovenkant. Bak de confetti cake gedurende 30-35 minuten gaar in de oven. 
  6. Voor de topping mix je de boter met de roomkaas zacht en romig in de keukenmixer. Doe dit op medium snelheid gedurende 2-3 minuten. Voeg daarna de stroop, en vanille toe en mix nog eens 2-3 minuten door.  Tot slot verlaag je de mixsnelheid en voeg (langzaam) de poedersuiker zout en bakpoeder toe. Verhoog dan weer de mixersnelheid en klop nog een extra 2-3 minuten door. 
  7. Zorg ervoor dat de confetti cake volledig is afgekoeld alvorens je hier de cream cheese frosting overheen spatelt. Maak de bovenkant af met de overgebleven 25 gram regenboog sprinkles en steek er kaarsjes in voor de jarige job!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: De gebakken en afgekoelde cake kun je het beste in huishoudfolie wikkelen en max 2 dagen in de koelkast bewaren. De roomkaas topping bewaar je in een hersluitbare kom of zak in de koelkast.