• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Laagjes ontbijt met rood fruit

Laagjes ontbijt met rood fruit

3 juni 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Zeg nou zelf mensen, dit laagjes ontbijt met rood fruit is er toch eentje om super vrolijk mee wakker te worden? Het is een belangrijke bron van vitaminen, proteine en mineralen en gewoonweg heel lekker om zo uit het glas te lepelen.

Gezonder ontbijten met proteine en fruit

Het ontbijt is een belangrijke start van je dag. Het voorziet je lichaam van de benodigde brandstof om er een geweldige dag van te kunnen maken. En gezonder ontbijten met proteine en fruit is niet alleen heel lekker, maar geeft je ook de nodige voedingstoffen hiervoor. Probeer bijvoorbeeld eens dit bananasplit ontbijt of vul een wrap met zuivel en fruit. Dat wordt heerlijk wakker worden!

recept chiazaad pudding met rood fruit

Een laagjes ontbijt maken

Ik maakte al eerder dit recept voor chiazaad pudding met vanille en blauwe bessen. Chia zaad is namelijk een bron van omega 3 vetten dat ik graag als extraatje toevoeg aan mijn ontbijtjes. Evenals lijnzaan en pompoen of zonnebloempitten. Als je tevens overnight oats maakt dan voegen deze smaakmakers ook een extra bite en crunch toe aan je pap of pudding. En in dit laagjes ontbijt met rood fruit brengen al deze extra smaakmaker ook meer laagjes en verschillende texturen aan en dat is wel zo lekker!


Print

Recept: Chia pudding met rood fruit

recept chiazaad pudding met rood fruit
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit vrolijke laagjes ontbijt zorgt voor een perfecte start van de dag. Kwark met banaan, chiazaadpudding met kefir en een smoothie van rood fruit lepel je simpelweg uit. Lekker, gezond, glutenvrij, proteinerijk en lekker! #ontbijt #chaipudding

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt

Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels chiazaad,
  • 150 ml (plantaardige) melk of kefir,
  • 1 banaan,
  • 100 gram kwark of dikke yoghurt,
  • flinke hand rood fruit,
  • scheutje water.

Toppings: homemade Granola, wat extra (rood) fruit, zonnebloem- of pompoenpitten etc.

Instructions

  1. Een avond van tevoren week je alvast de chiazaadjes met de melk (of kefir). Roer goed door elkaar, stop in een hersluitbaar potjes, schud even goed door en zet gedurende de nacht in de koelkast om te weken. De chiazaadjes zuigen zich dan vol en vormen een puddingachtige consistentie.
  2. De volgende ochtend ga je het recept verder afmaken: Snijd 1/3 van de banaan in plakjes en leg deze onderop in een groot glas. Druk de snijvlakken en beetje vast tegen het glas. Lepel hier vervolgende de kwark in. Top af met de chiazaad pudding en strijk een beetje glad.
  3. Pureer de rest van de banaan met het rode fruit en een scheutje water. Het mag gerust een smoothie consistentie worden. Giet dit voorzichtig op de chiapudding.
  4. Top vervolgens het laagjes ontbijt af met bijvoorbeeld wat homemade granola, wat extra (rood) fruit en zonnebloem-of pompoenpitten. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept chiazaad pudding met rood fruit

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit laagjes ontbijt wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: bananen, chiazaad, fruit, Glutenvrij, granola, kefir, kwark, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mermaid Taart (video)
Volgend bericht: Pindakaas koekjes met abrikozen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee