In de winter eten we natuurlijk het liefst hartverwarmend comfortfood! Ovenschotels zoals lasagna of deze gnocchi met kip uit de oven zijn perfect om te serveren tijdens koude winterse dagen.
Winterse comfortfood
Ovenschotels zijn altijd een goede keuzen tijdens de donkere dagen. Met een minimale inspanning vul je een ovenschaal vol met lekkers en laat daarna de oven het werk doen. Kun jij even lekker rustig bijkomen van je (werk)dag. Dat maakt van deze gnocchi met kip uit de oven dan een makkelijke doordeweekse maaltijd! Daarnaast zijn ovenschotels vaak goed vullende maaltijden, veelal met een saus of lekker veel kaas. Ze vallen voor mij echt onder perfecte winterse comfortfood en bedoeld om lekker van te smullen!
Gnocchi met kip ovenschotel maken
Het idee voor deze gnocchi met kip ontstond toen ik een variatie op Lasagna Bolognese wilde maken. Ik maakte al eerder deze groentelasagne met aubergine en courgette. Door de pastavellen te vervangen door aardappel gnocchi voorkom je dat je een hele ‘natte lasagna’ krijgt. De tomatensaus wordt namelijk altijd goed opgenomen door pasta of gnocchi en maakt een heerlijke rijke ovenschotel. Bekijk hieronder vooral ook even de snelle kookvideo voor deze ovenschotel van gnocchi met kip. Wedden dat je daarna meteen trek hebt?
Kookvideo: Gnocchi met kip uit de oven
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Gnocchi met kip uit de oven
In de winter eten we natuurlijk het liefst hartverwarmend comfortfood! Ovenschotels zoals lasagna of deze gnocchi met kip uit de oven zijn perfect om te serveren tijdens koude winterse dagen. Dit is een overheerlijke Italiaanse ovenschotel met gnocchi, kippendijfilets en een volle groente-tomatensaus.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 25 min.
- Total Time: 40 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met kip
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 500 gram (aardappel) gnocchi,
- 400 gram kippendijfilets, en stukken gesneden,
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst,
- 600 gram Italiaanse roerbakgroente (bijv. ui, prei, paprika, wortel, courgette)
- 1 blik gefileerde tomaten of tomatenblokjes (ca 400 gram),
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram),
- 200 gram mozzarella, in plakjes,
- 3 eetlepels verse Italiaanse kruiden (of gebruik 1 eetlepel gedroogde variant),
- flinke snuf peper
- olijfolie.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet een kleine ovenschaal in met olijfolie en zet apart.
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de gnocchi (volgens gebruiksaanwijzing) gaar. Ik wacht meestal totdat deze bovenkomt drijven en kook daarna nog 1-2 minuten door. Giet daarna af en verdeel over de ovenschaal.
- Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak hierin de kippendij blokjes gaar, samen met de knoflook. Voeg de Italiaanse wokgroente en Italiaanse kruiden toe en bak deze 2-3 minuten mee.
- Tot slot voeg je de tomaten uit blik en tomatenpuree toe. Roer het geheel goed door en laat inkoken tot een saus met een dikte naar wens. Giet daarna over de gnocchi in de ovenschaal.
- Verdeel de plakken mozzarella over de Gnocchi met kip en bak de ovenschotel gedurende 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Paul Guldenaar
Ziet er heerlijk uit, het zal ons beslist smaken. Waar kan ik de gnocci kopen en anders, hoe maak jet het.
Betina Oostveen
Hi Paul,
Gnocchi ligt inmiddels goed vertegenwoordigd in de grote supermarkten.
Veelal in het koelkschap naast de verse pasta’s , maar ook in het gedroogde pasta koelschap.
Eet smakelijk alvast!
Marijke
Delicious made it with bocconcini cheese balls and spinach and homemade spaghetti sauce.
Betina Oostveen
Thats sounds really delicious Marijke! Thank you for sharing 🙂
Bibi
Hoi die tomaten blokjes is dat incl het vocht??
Betina Oostveen
Hi Bibi,
yes, bij tomaten uit blik bedoel ik letterlijk de inhoud van het blik, dus inclusief vocht.
groetjes, betty