Thuis aan de slag met pasta met pesto, staat garant voor een zeer makkelijk maaltijd. Top de pasta met pesto af met bijvoorbeeld gebakken spekreepjes en groene groente en je zet in een mum van tijd een voedzame pastamaaltijd op tafel.
Zelf pasta met pesto maken
Een van de makkelijkste doordeweekse maaltijden is toch wel deze pasta met pesto! En het is ook de reden waarom ik eigenlijk altijd wel een paar potjes met basilicum pesto in huis hebt. Het is simpelweg een kwestie van pasta koken, afgieten en losroeren met pesto saus. Zo makkelijk dat zelfs de allerkleinsten zich kunnen wagen aan dit recept voor zelf pasta met pesto maken.
Nog meer pasta recepten
Krijg jij ook nooit genoeg van pasta? Check dan hier een handig overzicht met welke sauzen ideaal zijn voor bij de verschillende type pasta’s. Maar naast het recept voor deze pasta met pesto hebben we natuurlijk nog meer pasta recepten online staan. Zoals bijvoorbeeld Cacio & Pepe met Pecorino en zwarte pepersaus, of ga voor pasta tartufata, met spinazie en truffel. Of probeer eens deze papperdelle met stoofvlees voor op een koude winterdag!
KOOKVIDEO PASTA MET PESTO:
+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Recept: Pasta met Pesto maken
Deze simpele pasta met pesto is ideaal voor een doordeweekse dag! Hij staat in een handomdraai in elkaar en de mogelijkheden zijn eindeloos! Varieer elke keer weer met groenten uit het seizoen en top af met een simpele pesto als saus
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2–3 personen 1x
- Category: pasta
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 250 pasta verse tortellini,
- 100 gram magere spekreepjes of pancetta,
- 100 gram groene aspergetips *,
- 200 gram erwten (voorgekookt) *,
- 2–3 eetlepels basilicum pesto,
- 2 eetlepels pijnboompitjes,
- geraspte Parmezaanse kaas,
- basilicum, grof gehakt.
(* of vervang door 300-400 gram groente naar keuze)
Instructions
Belangrijk: als je groenten gebruikt die bevroren zijn of wat langere garing nodig hebben, kook ze dan eerst even voor, giet af en verwarm ze daarna kort mee in de koekenpan. Als je dus (diepvries) erwtjes, broccoli of dergelijke gebruikt, kook deze dus even een paar minuten voor.
- Verwarm een koekenpan zonder olie en bak hierin de spekjes uit gedurende 2-3 minuten. Was de groene aspergetips en bak deze mee met de spekjes gedurende 4 minuten.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de tortellini beetgaar. Let op: verse tortellini hoeft slechts een paar minuten te koken.
- Schep de voorgekookte erwten in de koekenpan en verwarm deze even mee met de rest van de groente.
- Giet de tortellini af en stop direct terug in de pan. Svp niet naspoelen met koud water of iets dergelijks. Voeg de basilicum pesto toe aan de pan. Schep de pasta met pesto door elkaar heen en schep daarna in de koekenpan met spekjes en groente en bak alles nog even kort samen terwijl je goed door roert.
- Schep de pasta met pesto maaltijd in diepe borden en garneer met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.
Eet smakelijk@
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pasta met pesto en groene groenten wilt gaan maken!
Geef een reactie