• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Camembert in brood plank (video)

Camembert in brood plank (video)

15 juli 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Tijdens deze zomerse dagen wil je waarschijnlijk niet al te lang in de keuken staan. Snap ik helemaal hoor! Dus voor de zomeravond borrel maak je dan snel en eenvoudig deze Franse camembert in brood plank. Dat wordt genieten!

Een camembert in brood plank maken

Laatst was ik borrelen met vrienden en kreeg een heerlijk camembert kaasje van onder de grill voorgeschoteld. Glaasje wijn erbij en vervolgens lekker dippen met brood, groente en fruit! En zo ontstond een idee om eens camembert in brood te maken. Een complete borrelplank, met alles erop en eraan. Maar deze camembert in brood staat ook nog eens super feestelijk tijdens een (buiten)feestje. Wist je dat je ook toppings kunt toevoegen aan de camembert voordat je deze de oven in schuift? Daar vertel ik je in dit artikel graag meer over! Check de makkelijke kookvideo hieronder en zet hem ook dit weekend op tafel!


Kookvideo Camembert in brood plank:

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Nog meer lekkere borrelhapjes met kaas

Kun jij geen genoegen krijgen van deze camembert in broodplank? Dan wil je dit borrelbrood met salami en kaas vast ook wel eens proberen. En wat dacht je van deze superzachte pizza rolls met parmaham en mozzarella? Oefff, dat klinkt wel heel lekker allemaal! Ken je tevens ook nog die bladerdeeg pasteibakjes? Daar maak je heel eenvoudig brie taartjes met vijgen mee. Geniet dus heerlijk van nog meer lekkere borrelhapjes met kaas! En wist je dat je een camembert ook in bladerdeeg kunt inpakken voor een heerlijk herfstige borrelhap?


Print

Recept: Camembert in brood plank recept

recept video Camembert in brood plank (video)
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tijdens deze zomerse dagen wil je waarschijnlijk niet al te lang in de keuken staan. Snap ik helemaal hoor! Dus voor de zomeravond borrel maak je dan snel en eenvoudig deze Franse camembert in brood plank. Dat wordt genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Borrel
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 groot boerenbrood, ongesneden *
  • 1 rond camembert kaasje
  • 1 rode paprika
  • klein trosje (blauwe) druiven
  • klein handje ongezouten noten melange
  • halve komkommer, in reepjes
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • snufje gemalen peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel (gedroogde) italiaanse kruiden

(* check wel even of je brood minstens to breed is als de camembert.)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stop de olie en Italiaanse kruiden in een steelpannetje en verwarm deze kort om de kruiden in de olie te laten trekken.
  3. Kerf het brood in, om hier de vorm van de camembert in de passen. Pluk het rondje uit, maar gooi het brood niet weg: die kun je mee afbakken in de oven en meeserveren bij de camembert in brood plank.
  4. Stop de camembert in het brood en snijd de uiteinden horizontaal en vertikaal in met een mes, alsof je ‘plukbrood’ wilt maken. Kwast vervolgens het brood in met de kruidenolie en schuif in de oven om 20 minuten te bakken.
  5. Haal de camembert in brood uit de oven en serveer op een grote plank of bord. Druppel de balsamico over de gesmolten camembert en breng op smaak met een snuf peper. Verdeel de paprika, noten, druiven, komkommer rondom het brood en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept video Camembert in brood plank (video)

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze camembert in brood plank wilt maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks, Voorgerechten Tags: balsamico azijn, brood, camembert, druiven, Franse keuken, Kaas, kookvideo, noten, oven, Paas Recepten, Paprika, tijm, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Franse uiensoep
Volgend bericht: GRIEKENLAND Weekmenu »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee