Het is bijna weekend en dat vieren we het liefst met een vrij-mi-bo! Zet daarbij eens wat vaker vis op het menu en luid het weekend in met stokbrood en een easypeasy recept voor zalm mousse dip!
Zalm mousse dip voor toast
Zelfs als je normaal gesproken niet van vis houdt, is deze zalm mousse een heerlijke dip! Het is eigenlijk een fluffy roomkaas spread met zalm en citroen. De bieslook zorgt tevens voor een fris accent. Dit is een topper tijdens de borrel! Dus serveer hem gerust tijdens je feestje of verjaardagen, met crackers of versgebakken stokbrood. Reepjes groente doen het uiteraard ook prima. En ik serveer hem ook als bijgerecht voor groentesoep met brood.
Video Zalm mousse maken
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
PrintZalm mousse dip maken
- Cook Time: 5 minutes
- Total Time: 5 minutes
- Yield: 1 portie 1x
- Category: Dips, dressings en sauzen
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 1 blikje (210 gram) wilde roze zalm, graatloos! *
- 150 gram roomkaas,
- sap van 1 citroen, (tip: gebruik de schil voor decoratie)
- 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook,
- peper & zout,
- optioneel: 0,25 theelepel cayennepeper,
- ter decoratie: verse bieslook, verse dille, snufje cayennepeper, citroen zeste.
(* Koop vis met het MSC Keurmerk: deze vis is duurzaam gevangen en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)
Extra:
- foodprocessor (of goede blender).
Instructions
- Verwarm de oven voor en bak eventuele broodjes of stokbrood vast af.
- Stop de zalm in de foodprocessor. Boen de citroen schoon onder de kraan, snijd doormidden en pers deze uit. Je hebt ongeveer 2 eetlepels citroensap nodig. Giet over de zalm.
- Voeg de roomkaas toe, samen met de gehakte bieslook en breng op smaak met peper & zout.
- Laat de foodprocessor 1-2 minuten draaien tot je een gladde zalm mousse dip hebt. Proef even en breng eventueel verder op smaak met peper & zout, cayennepeper of zelfs nog wat extra citroensap.
- Serveer de zalm mousse dip in een kommetje of diep bord.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
TIP: je kunt de zalm mousse maximaal 24 uur, luchtdicht afgedekt, in de koelkast bewaren.
Geef een reactie