Dit Meatless Monday recept is een nieuwe twist op de good old risotto. Ik heb namelijk een soort zoete risotto met ananas en bakbanaan Betty’s Kitchen gemaakt: met geitenkaas, zoete bakbananen en ananas. En hoe kun je die beter serveren dan in de uitgeholde ananas zelf?
Zoete risotto met ananas maken
Risotto is een van mijn favoriete comfortfood gerechten. Je kunt er zoveel kanten mee op en alle kliekjes uit de koelkast kun je erin kwijt. Ik maak alleen altijd hartige risotto’s en was benieuwd of een variant met fruit niet ook lekker zou zijn. En jawel hoor, ook de zoete risotto met ananas en bakbanaan heeft mijn hart gestolen. Heerlijk om alvast in tropische sferen te komen met dit weertje.
How To Risotto maken
In onderstaande recept omschrijving voor zoete risotto met ananas staat kort uitgelegd hoe je risotto maakt (voor als je het al vaker hebt gedaan). Een meer gedetailleerde uitleg vind je hier in de tutorial risotto maken.
Toch liever een hartige risotto? Hier bij Betty’s Kitchen zijn we er dol op, dus alternatieven genoeg. Zie hier bijvoorbeeld de risotto met saffraan en spinazie of hier het recept voor champignonrisotto uit de oven.
PrintZoete risotto met ananas en bakbanaan
- Cook Time: 40 minutes
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
- 150 gram risottorijst
- 1 hele ananas
- 1 rijpe bakbanaan (lees: met zwarte schil)
- Een halve spitskool
- 1 grote witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 1.5 blokje tuinkruiden-, uien- of groentenbouillon
- 1 tl. peterselie
- 50 gram hazelnoten
- 3 el. yoghurt
- 3 el. smeerbare geitenkaas
- 5 el. kokosolie
- Snuf zout
Instructions
- Breng 750 ml. water aan de kook en los hier de bouillonblokjes in op.
- Versnipper de ui en snij of pers de knoflook fijn. Snij de spitskool alvast in dunne reepjes en was de kool in een vergiet.
- Verwarm 2 el. kokosolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak totdat deze glazig wordt. Voeg dan de knoflook en risottorijst toe. Schep alles kort door elkaar totdat na enkele minuten de olie een beetje in de rijst is getrokken. Voeg dan een scheut van de warme bouillon toe. Laat het zachtjes inkoken totdat je een S kunt maken in de rijst en deze erin blijft staan. Dan voeg je opnieuw een scheut bouillon toe.
- Dit herhaal je totdat alle bouillon op is. De laatste ronde dat je bouillon toevoegt, schep je ook de spitskool door de risotto.
- Ondertussen kraak je de hazelnoten en vermaal je de noten wat fijner. Rooster ze in een droge koekenpan op laag vuur. Hou goed in de gaten dat de noten niet aanbranden. Schud de hazelnoten eventueel nog in een vergiet om de losse schilfertjes eruit te zeven.
- Halveer de ananas en snij het vruchtvlees eruit. Snij dit in stukjes. Als je de risotto niet in de ananas serveert kun je ook een pers gebruiken of de schil er vanaf de zijkanten vanaf snijden. Schil ook de bakbanaan en snij hem in schuine plakken en bestrooi met een snufje zout.
- Verwarm de resterende kokosolie in een koekenpan en bak de bakbananen aan beide kanten totdat ze lichtbruin kleuren. Verwarm vervolgens de ananas mee.
- In een aparte kom roer je de yoghurt door de geitenkaas en peterselie. En dan alles samenvoegen!
- Serveer de zoete risotto met de yoghurt-kaas erdoorheen geroerd en de bakbananen, ananas en hazelnootjes eroverheen gestrooid.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Geef een reactie