• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Zoete risotto met ananas en bakbanaan

Zoete risotto met ananas en bakbanaan

23 april 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Dit Meatless Monday recept is een nieuwe twist op de good old risotto. Ik heb namelijk een soort zoete risotto met ananas en bakbanaan Betty’s Kitchen gemaakt: met geitenkaas, zoete bakbananen en ananas. En hoe kun je die beter serveren dan in de uitgeholde ananas zelf?

Zoete risotto met ananas maken

Risotto is een van mijn favoriete comfortfood gerechten. Je kunt er zoveel kanten mee op en alle kliekjes uit de koelkast kun je erin kwijt. Ik maak alleen altijd hartige risotto’s en was benieuwd of een variant met fruit niet ook lekker zou zijn. En jawel hoor, ook de zoete risotto met ananas en bakbanaan heeft mijn hart gestolen. Heerlijk om alvast in tropische sferen te komen met dit weertje.

recept zoete Risotto met ananas en bakbanaan Betty's Kitchen

How To Risotto maken

In onderstaande recept omschrijving voor zoete risotto met ananas staat kort uitgelegd hoe je risotto maakt (voor als je het al vaker hebt gedaan). Een meer gedetailleerde uitleg vind je hier in de tutorial risotto maken.

Toch liever een hartige risotto? Hier bij Betty’s Kitchen zijn we er dol op, dus alternatieven genoeg. Zie hier bijvoorbeeld de risotto met saffraan en spinazie of hier het recept voor champignonrisotto uit de oven.

Print

Zoete risotto met ananas en bakbanaan

recept zoete Risotto met ananas en bakbanaan Betty's Kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 150 gram risottorijst
  • 1 hele ananas
  • 1 rijpe bakbanaan (lees: met zwarte schil)
  • Een halve spitskool
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 blokje tuinkruiden-, uien- of groentenbouillon
  • 1 tl. peterselie
  • 50 gram hazelnoten
  • 3 el. yoghurt
  • 3 el. smeerbare geitenkaas
  • 5 el. kokosolie
  • Snuf zout

Instructions

  1. Breng 750 ml. water aan de kook en los hier de bouillonblokjes in op.
  2. Versnipper de ui en snij of pers de knoflook fijn. Snij de spitskool alvast in dunne reepjes en was de kool in een vergiet.
  3. Verwarm 2 el. kokosolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak totdat deze glazig wordt. Voeg dan de knoflook en risottorijst toe. Schep alles kort door elkaar totdat na enkele minuten de olie een beetje in de rijst is getrokken. Voeg dan een scheut van de warme bouillon toe. Laat het zachtjes inkoken totdat je een S kunt maken in de rijst en deze erin blijft staan. Dan voeg je opnieuw een scheut bouillon toe.
  4. Dit herhaal je totdat alle bouillon op is. De laatste ronde dat je bouillon toevoegt, schep je ook de spitskool door de risotto. 
  5. Ondertussen kraak je de hazelnoten en vermaal je de noten wat fijner. Rooster ze in een droge koekenpan op laag vuur. Hou goed in de gaten dat de noten niet aanbranden. Schud de hazelnoten eventueel nog in een vergiet om de losse schilfertjes eruit te zeven.
  6. Halveer de ananas en snij het vruchtvlees eruit. Snij dit in stukjes. Als je de risotto niet in de ananas serveert kun je ook een pers gebruiken of de schil er vanaf de zijkanten vanaf snijden. Schil ook de bakbanaan en snij hem in schuine plakken en bestrooi met een snufje zout.
  7. Verwarm de resterende kokosolie in een koekenpan en bak de bakbananen aan beide kanten totdat ze lichtbruin kleuren. Verwarm vervolgens de ananas mee. 
  8. In een aparte kom roer je de yoghurt door de geitenkaas en peterselie. En dan alles samenvoegen!
  9. Serveer de zoete risotto met de yoghurt-kaas erdoorheen geroerd en de bakbananen, ananas en hazelnootjes eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zoete Risotto met ananas en bakbanaan Betty's Kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: ananas, geitenkaas, hazelnoten, Nanda Appelman, rijst, risotto, spitskool, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « The Streetfood Club in Utrecht
Volgend bericht: Laura’s Voedingsschema – 10 maanden »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee