Je dag kan pas goed beginnen, na een chocolade granola ontbijt! Wij zijn grote fan van homemade granola en de oven draait dan ook dikwijls overuren in de keuken. Vandaag een heerlijke variant van chocolade granola, met gepofte quinoa, noten en kokosschilfers. Je mag uiteraard zelf weten of je deze met (plantaardige) melk, yoghurt, kwark of smoothie bowl serveert!
Crispy Chocolade granola
Zelf granola maken is heel eenvoudig! Het is vaak een kwestie van heerlijke smaakmaker mengen in een kom, siroop erbij en afbakken in de oven, voor die mooie crunchy smaak. Deze crispy chocolade granola wordt gemaak met gepofte quinoa én gepofte rijst. En heerlijk op smaak gebracht met noten en kokosschilfers. Laat je ‘choco puffs’ (boordevol suiker) maar lekker voortaan in de kast staan en geniet van je granola ontbijt vol power!
Nog meer Granola recepten
Ben jij, net als ik, grote fan van zelf granola recepten maken? Check dan ook deze Tropical Granola met banaan en kokos en de Marrakech Granola met abrikozen en pistache. Tijdens de koude wintermaanden is deze Granola met appel en cranberry of Granola met Pindakaas ook zeker een aanrader!
PrintRecept: Chocolade Granola met Quinoa
Je dag kan pas goed beginnen, na een chocolade granola ontbijt! Wij zijn grote fan van homemade granola en de oven draait dan ook dikwijls overuren in de keuken. Vandaag een heerlijke variant van chocolade granola, met gepofte quinoa, noten en kokosschilfers. Je mag uiteraard zelf weten of je deze met (plantaardige) melk, yoghurt, kwark of smoothie bowl serveert!
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 1 pot 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse Keuken
Ingredients
- 10 gram kokosolie,
- 30 gram rauwe cacao,
- 4 eetlepels honing of agave siroop,
- 3 eetlepels water,
- 12 theelepel kaneel,
- 150 gram notenmix, bijvoorbeeld amandel & hazelnoot,
- 50 gram gepofte quinoa,
- 70 gram gepofte rijst
- 60 gram chiazaad,
- 70 gram kokosschilfers.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en laat iets afkoelen. Roer hier de rauwe cacao, honing of agave, water en kaneel doorheen. Hak de notenmix grof, of plet met een paar slagen van een deegroller of koekenpan.
- Meng in een kom de gepofte quinoa met de gepofte rijst en noten. Giet het kokos-cacaomengsel hier overheen en meng goed door. Verdeel de chocolade granola over de bakplaat en bak gedurende 20 minuten in de oven.
- Haal de plaat uit de oven, bestrooi met de chiazaad en kokosschilfers en bak nogmaals 5 minuten in de oven. Laat daarna de granola volledig afkoelen op het aanrecht. Bewaar in een luchtdichte pot, dan blijft de chocolade granola 2 weken goed en krokant.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Eet smakelijk!
Groetjes Betty
Demi | StudioKOOK
Klinkt als een goed begin van de dag!