(Sponsored) – Ik kan elke week pizza eten. Het liefst zelfgemaakt, en lekker vers. En met de feestdagen in aantocht leek het me leuk om eens mini pizza’s te maken. Een eenvoudig voorafje of borrelhapje en je kunt natuurlijk volop variëren met beleg.
Deze glutenvrije mini pizza’s zijn lekker knapperig en je eet ze zo uit de hand. Voor de liefhebber maakte ik zelfs 3 variaties, maar je kunt natuurlijk zelf ook de nodige ingrediënten toevoegen of vervangen. Glaasje wijn erbij en lekker genieten tijdens kerst of Oud & Nieuw.
Soezie bakmixen voor de thuisbakker
Sinds kort heb ik een broodbakmachine in huis en dan wordt brooddeeg of pizzadeeg maken een peuleschil. Bij Soezie vind je dan ook een groot assortiment producten voor thuisbakkers, zoals broodmixen, granendeeg, pizzadeeg mixen, maar ook gebak- en dessertmixen. Qua garnering, zoals noten, en andere decoratie voor broden en taarten, vind je hier ook genoeg lekkers terug. Als je tijdens de feestdagen lekker aan het bakken wilt slaan, dan is Soezie in ieder geval een handig webadres voor al je bakingrediënten en recepten! En het mooiste is nog wel, dat alle All-in-broodmixen en Original-meelsoorten van Soezie alleen natuurlijke ingrediënten bevatten.
Soezie heeft ook een assortiment glutenvrije producten. Daar wilde ik natuurlijk heel graag mee experimenteren. Het resultaat was dit glutenvrije pizzadeeg, dat ondanks de (in eerste instantie) korrelige structuur, toch ideaal voor uitrollen bleek. Ideaal om mini pizza’s van te maken! Het glutenvrije pizzadeeg bestaat uit o.a. rijstmeel, aardappelzetmeel en tapiocameel. En 1 pak van 400 gram is genoeg voor 2 grote pizza’s of zo’n 18 mini pizza’s.
P.S. Als je geen glutenintolerantie of coeliake hebt, kun je dit recept ook prima maken met gewoon pizza deeg!
PrintRecept: Glutenvrije mini pizza’s maken:
Ik kan elke week pizza eten. Het liefst zelfgemaakt, en lekker vers. En met de feestdagen in aantocht leek het me leuk om eens mini pizza’s te maken. Een eenvoudig voorafje of borrelhapje en je kunt natuurlijk volop variëren met beleg.
- Prep Time: 1 hours
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 1 hours 20 minutes
- Yield: 18 stuks 1x
- Category: Pizza
- Cuisine: Italiaanse Keuken
Ingredients
INGREDIËNTEN MINI PIZZA’S:
- 250 ml lauwwarm water,
- 2 eetlepels olijfolie,
- 1 theelepel zout,
- 400 gram glutenvrij pizzadeeg van Soezie,
- 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram).
INGREDIËNTEN TOPPING:
- 8 eetlepels verse tomatensaus, of ‘passata’,
- 1 bolletje mozzarella, in piepkleine stukken gescheurd,
- 1/2 rode ui, in gehalveerde ringen,
- 1/2 courgette in dunne plakjes,
- Klein handje magere spekreepjes,
- Klein handje tonijn uit blik, uitgeknepen,
- 2–3 takjes tijm,
- Vers gemalen peper,
- Olijfolie.
EXTRA:
- Broodbakmachine, (voor met de hand kneden: volg de instructies op de verpakking)
- Oven,
- Ovenplaat, bekleed met bakpapier,
- Extra bakpapier,
- Deegroller,
- Breed glas of uitsteekring.
Instructions
- Maak als eerste het pizzadeeg in de broodbakmachine. Heb je deze niet volg dan de instructies op de verpakking of klik hier voor een algemene beschrijving. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken en de toppings vast klein te snijden.
- Verwarm vervolgens de oven voor op 210 graden (190 hete lucht). Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en rol hier het glutenvrije deeg uit tot 0.5 cm dikte. Steek met een glas of uitsteekring hier mini pizza’s uit. Leg deze op de met bakpapier beklede ovenplaat.
- Extra handeling voor glutenvrij deeg: Kwast de bodems in met een beetje olijfolie en bak deze alvast voor in de oven, gedurende 10 minuten. (Met ‘normaal’ pizzadeeg hoeft dit niet, en bak je de mini pizza’s compleet af in 12-15 minuten).
- Beleg vervolgens de bodems elk met 1/2 uitgesmeerde eetlepel tomatensaus en verdeel hier de mozzarella overheen. Beleg 6 mini pizza’s met de magere spekreepjes. Beleg 6 mini pizza’s met de tonijn en rode ui. En beleg nog eens 6 mini pizza’s met 2 plakjes courgette en ui. Ris de tijm van de takjes en strooi over de mini pizza’s. Bak ze af in de oven gedurende 10 minuten.
- Zo simpel is mini pizza’s maken dus. Stap 1 t/m 3 kun je zelfs de dag van tevoren voorbereiden. Zodat je tijdens je feestje alleen even hoeft te beleggen en af te bakken. Breng op het einde alleen nog even op smaak met een snufje peper en geniet!
Hele fijne feestdagen!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Soezie. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Geef een reactie