Het is vrijdag visdag! En vanavond zetten we tonijn op het menu. En dan natuurlijk verwerkt in deze overheerlijke pizza met tonijn en ui. Het is immer Italië Maand op de blog!
Zelf pizzadeeg maken
Ik kan eigenlijk elke week pizza eten. Vegetarisch, met vlees of vis, of gewoon met lekker veel kaas. Zelf gemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Nu kun je natuurlijk aan de slag gaan met mijn basisrecept voor pizzadeeg. Je krijgt er heerlijke dunne Italiaanse pizza’s van! Tijdens een low carb dieet kun je zelfs een bloemkoolpizza bodem maken. Of koop een van die geweldige ‘groente’ pizza’s in de supermarkt die verrijkt zijn met extra groente.
Pizza tonijn met wijn
Deze pizza met tonijn en ui is lekker knapperige en je eet ze so uit de hand. Glaasje wijn erbij en je hebt een prima manier om je avond in gezelschap door te brengen. En werkelijk iedereen lust hem wel. Varieer bij het maken van je eigen pizza’s ook eens met het volgende beleg: de klassieke Pizza Margherita, of met champignons zoals deze pizza ai funghi, 3 verschillende mini-pizza’s, of juist een pizza met salami, courgette en paprika.
Recept: Pizza met tonijn en ui
- Prep Time: 45 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 1 hours 5 minutes
- Yield: 2 Pizza’s 1x
- Category: Pizza
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
voor 2 pizza’s (30cm):
- 250 ml lauwwarm water,
- 2 eetlepels olijfolie,
- 1 theelepel zout,
- 400 gram bloem.
- 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram).
Extra:
- bloem (voor uitrollen),
- mixer met deeghaken,
- evt. pizza bakplaat of pizzasteen.
Ingrediënten topping:
- 6 eetlepels verse tomatensaus, of passata’,
- 2 bolletjes mozzarella, in stukken gescheurd,
- 1 grote rode ui, in halve ringen,
- 1 blikje tonijn (op water), uitgelekt,
- 1 handje kappertjes, uitgelekt,
- 1 theelepel gedroogde tijm blaadjes,
- 1 theelepel gedroogde oregano,
- vers gemalen peper.
Instructions
- Maak als eerste het pizzadeeg, klik hier voor de beschrijving om zelf pizzadeeg te maken. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken of om simpelweg een pot ‘passata’ te openen.
- Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden(180 hete lucht). Bekleed twee bakplaten met bakpapier of gebruik twee ronde pizzabakvormen (met grote gaten in de bodem voor knapperig deeg).
- Verdeel het deeg in tweeën, rol de deegballen uit op een met bloem bestoven ondergrond en leg de lappen op de bakplaat of in de vorm. Vouw de randen iets terug om een dikkere korst te verkrijgen en smeer de bodems (en randen!) in met de tomatensaus. Rangschik de mozzarella over de pizza’s en verdeel hier vervolgens de halve uienringen, tonijn en kappertjes overheen. Breng op smaak met tijm, oregano en een snuf peper.
- Bak de pizza met tonijn en ui in 12-15 minuten af in de voorverwarmde oven, en snijd hierna in punten. Serveer direct!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie