(SPONSORED) – De feestdagen staan alweer voor de deur, dus hoog tijd voor een heerlijk bijgerecht voor op de feesttafel. Deze wintergroenten uit de oven zijn een heerlijke mix van seizoens klassiekers en zien er ook nog eens mooi en kleurrijk uit!
Feestelijke wintergroenten uit de oven
Deze groenteschotel maak ik met Lamb Weston Salt ‘n Pepper Fries en laat zich prima combineren met een stuk vlees tijdens kerst, dus laat die schaal maar lekker rond gaan tijdens het kerstdiner! Voor de liefhebber heb ik er zelfs een yoghurt sausje bij gemaakt, om deze wintergroenten uit de oven extra feestelijk te maken.
Wat zijn Salt ‘n Pepper Fries?
De aardappel producten van Lamb Weston hebben jullie al wel eens eerder op de site voorbij zien komen. Dit merk maakt heerlijke aardappel producten, die je in een handomdraai op tafel kunt zetten. En aangezien de feestdagen voor velen al een drukke periode is, kun je met bijvoorbeeld Salt ‘n Pepper Fries van Lamb Weston een smakelijke en makkelijke maaltijd op tafel zetten. Salt ‘n Pepper Fries zijn platte, geribbelde frites. Lekker zacht van binnen, maar krokant van buiten. De grove peper geeft het gerecht dan ook een lekkere robuuste smaak, en dat gaat heerlijk samen met winterse groente of gegrild en gebakken vlees. Je hoeft deze aardappels dus verder ook niet meer op smaak te brengen en dat is wel zo fijn.
Geen aardappels schillen
Je hoeft deze kerst dus totaal geen aardappels meer te schillen, maar strooi rechtstreeks uit de zak zo in de oven, Airfryer of frituurpan. Combineer je Salt ‘n Pepper Fries met stukken wintergroenten uit de oven, zoals wortel, pastinaak of knolselderij en spruitjes. En maak hier een kleurrijke mengelmoes van op de bakplaat en laat het feest maar beginnen. Ook lekker: deze Zwitserse aardappelschotel uit de oven! Hou je tevens van lekker veel kaas en spek? Dan moet je ook deze Franse Tartifeltte met aardappel proberen!
Recept: Wintergroenten uit de oven
Wintergroente uit de oven is een bijgerecht voor je stukje vlees, vis of vega. Met (met Salt ‘n Pepper Fries) oftewel aardappels, wortel en pastinaak zet je zo een kleurrijk gerecht op tafel.Â
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 25 min.
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: bijgerecht
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
Ingrediënten wintergroenten:
- 2 rode uien,
- 3 flinke knoflooktenen,
- 1 grote winterpeen,
- 2 pastinaken,
- 1 zak Lamb Weston Salt ‘n Pepper Fries (600 gram),
- 1 theelepel tijmblaadjes (van het takje gerist)
- 1 theelepel fijngehakte rozemarijn,
- 2 eetlepels olijfolie,
- versgemalen peper.
Ingrediënten yoghurt-dip:
- 2 eetlepels volle yoghurt,
- 1 eetlepel mayonaise,
- snufje peper,
- rasp van 1/2 citroen.
Extra:
- oven,
- bakplaat bekleed met bakpapier,
- dunschiller,
- mengkom,
- zester of rasp.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Pel de rode uien en snijd in parten. Pel de knoflook en snijd doormidden. Â Schil de winterpeen, snijd overlangs doormidden en vervolgens in dikke plakken van 0.5 cm dikte. Schil de pastinaak, snijd in 3-4 stukken, en vervolgens elk stuk in dikke (friet) repen. Hussel de ui, knoflook, wortel en pastinaak om in een kom, met de olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Breng op smaak met een snuf versgemalen peper en een beetje zout.
- Verdeel de bevroren Salt ‘n Pepper Fries over de bakplaat. Verdeel hier vervolgens de overige groente over- en doorheen. Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en bak de wintergroenten in de oven af gedurenden 25-30 minuten. Halverwege die je alle groenten wel even om te scheppen, voor een knapperig resultaat.
- Voor de yoghurt-dip: roer de yoghurt los met de mayonaise. Breng op smaak met verse peper en rasp met de zester ongeveer 1/2 citroen. Roer door elkaar en zet koel tot gebruik. Deze frisse yoghurt-citroendip combineert verrassend lekker met de smaakvolle wintergroenten uit de oven.
- Serveer de groente in een ovenschaal en laat alle gasten zelf een hoeveelheid op het bord scheppen.
Eet smakelijk.
Caroline de Waal
ziet er goed uit !!
Betina Oostveen
Proeft ook heel lekker! 🙂