Print

Recept: Wintergroenten uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wintergroente uit de oven is een bijgerecht voor je stukje vlees, vis of vega. Met (met Salt ‘n Pepper Fries) oftewel aardappels, wortel en pastinaak zet je zo een kleurrijk gerecht op tafel. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten wintergroenten:

  • 2 rode uien,
  • 3 flinke knoflooktenen,
  • 1 grote winterpeen,
  • 2 pastinaken,
  • 1 zak Lamb Weston Salt ‘n Pepper Fries (600 gram),
  • 1 theelepel tijmblaadjes (van het takje gerist)
  • 1 theelepel fijngehakte rozemarijn,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • versgemalen peper.

Ingrediënten yoghurt-dip:

  • 2 eetlepels volle yoghurt,
  • 1 eetlepel mayonaise,
  • snufje peper,
  • rasp van 1/2 citroen.

Extra:

  • oven,
  • bakplaat bekleed met bakpapier,
  • dunschiller,
  • mengkom,
  • zester of rasp.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de rode uien en snijd in parten. Pel de knoflook en snijd doormidden.  Schil de winterpeen, snijd overlangs doormidden en vervolgens in dikke plakken van 0.5 cm dikte. Schil de pastinaak, snijd in 3-4 stukken, en vervolgens elk stuk in dikke (friet) repen. Hussel de ui, knoflook, wortel en pastinaak om in een kom, met de olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Breng op smaak met een snuf versgemalen peper en een beetje zout.
  3. Verdeel de bevroren Salt ‘n Pepper Fries over de bakplaat. Verdeel hier vervolgens de overige groente over- en doorheen. Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en bak de wintergroenten in de oven af gedurenden 25-30 minuten. Halverwege die je alle groenten wel even om te scheppen, voor een knapperig resultaat.
  4. Voor de yoghurt-dip: roer de yoghurt los met de mayonaise. Breng op smaak met verse peper en rasp met de zester ongeveer 1/2 citroen. Roer door elkaar en zet koel tot gebruik. Deze frisse yoghurt-citroendip combineert verrassend lekker met de smaakvolle wintergroenten uit de oven.
  5. Serveer de groente in een ovenschaal en laat alle gasten zelf een hoeveelheid op het bord scheppen.

Eet smakelijk.