• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Rosbief spiesen met paprika aioli

Rosbief spiesen met paprika aioli

20 april 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Echte mannen houden van vlees, veel vlees! Aldus Dylan. Dus in plaats van een standaard hamburger of speklapje op de barbecue te bereiden, maak je nu heel eenvoudig deze rosbief spiesen met paprika aioli.

Zelf rosbief spiesen maken

Dat is simpelweg vlees, vlees en nog eens vlees, met een beetje paprika kruiden. Geen poespas, geen uren marineren maar gewoon een lekker stukje vlees van de barbecue. Naarmate wij meer en meer aan het barbecueën zijn, vind ik juist die lekkere en pure gerechten het allerlekkerst. Het is eigenlijk net zoals met pasta en pastasaus: hoe minder, hoe beter. En dat is met deze robuuste rosbief spiesen net zo. Zorg gewoon voor een goed stukje vlees en de barbecue doet de rest voor je!

Rosbief spiesen met paprika aioli grillen barbecue
Rosbief spiesen met paprika aioli grillen barbecue

Nog meer vleesrecepten van de BBQ

Ik hoop dat deze rosbief spiesen jullie net zo lekker zullen smaken als ons. En uiteraard hebben wij nog meer vleesrecepten van de BBQ online staan. Durf je het aan om het ultieme ‘Pulled Pork’ recept te gaan maken? Hier is iedereen altijd dol op! Maar deze taco’s met pittige kip kan ik je zeer zeker ook aanraden! Grill eens een lange bavette (skirt steak) in Oosterse marinade of ga voor deze Indiase Tandoori lamspiezen van de barbecue! Heel veel plezier en eet smakelijk!


Print

Recept: Rosbief spiesen met paprika aioli van de BBQ

rosbief op de bbq grill barbecue recepten
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale

voor de paprika aioli:

  • 250 ml mayonaise,
  • 3 eetlepels verse citroensap,
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie,
  • 5 grote knoflooktenen, fijngehakt,
  • 2 theelepels gerookte paprika poeder,
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper.

Ingrediënten rosbief spiesen:

  • 500 gram rosbief,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 1.5 tl grof zeezout,
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder,
  • flinke snuf versgemalen peper

Extra:

  • Barbecue (bijvoorbeeld deze Weber),
  • Hersluitbare pot,
  • Grote mengkom,
  • Metalen barbecue spiesen of voorgeweekte dikke, houten prikkers,
  • aluminium folie.

Instructions

  1. Meng alle ingrediënten voor de aioli goed door elkaar en bewaar in de hersluitbare pot. Deze paprika aioli kan gerust 1 dag van tevoren gemaakt worden. Wel in de koelkast bewaren dan.
  2. Verwarm voor de rosbief spiesen de barbecue voor op DIRECTE en MATIGE hitte (tussen 175 en 230 graden). Zorg ervoor dat de rosbief al even uit de koelkast is en een beetje op kamertemperatuur kan komen. Snijd de rosbief in blokken van 2 x 2 cm. Stop in een grote mengkom, zamen met alle kruiden en olijfolie en hussel goed door. Zorg ervoor dat elk stukje vlees bedekt is met het kruidenmengsel. Rijg vervolgens de rosbief op spiesen.
  3. Gril de rosbief spiesen op DIRECTE en MATIGE hitte in de barbecue. Doe dit uiteraard met de deksel gesloten en gedurende 4-6 minuten. Keer tussentijds de rosbief spiesen een of tweemaal.
  4. Haal de rosbief spiesen van de barbecue en laat rusten onder aluminium folie gedurende een paar minuten. Serveer warm met de paprika aioli. TIP: Maak er bijvoorbeeld (oven)gebakken aardappels en gegrilde groente van de barbecue bij.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Rosbief spiesen met paprika aioli grillen barbecue

(Bron recept: Weber Grillacademy)

Category: Vlees Recepten Tags: aioli, BBQ Recepten, courgette, paprikapoeder, rosbief, Spaanse keuken, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zalm grillen op de barbecue
Volgend bericht: Asperges met ham en ei »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee