Echte mannen houden van vlees, veel vlees! Aldus Dylan. Dus in plaats van een standaard hamburger of speklapje op de barbecue te bereiden, maak je nu heel eenvoudig deze rosbief spiesen met paprika aioli.
Zelf rosbief spiesen maken
Dat is simpelweg vlees, vlees en nog eens vlees, met een beetje paprika kruiden. Geen poespas, geen uren marineren maar gewoon een lekker stukje vlees van de barbecue. Naarmate wij meer en meer aan het barbecueën zijn, vind ik juist die lekkere en pure gerechten het allerlekkerst. Het is eigenlijk net zoals met pasta en pastasaus: hoe minder, hoe beter. En dat is met deze robuuste rosbief spiesen net zo. Zorg gewoon voor een goed stukje vlees en de barbecue doet de rest voor je!
Nog meer vleesrecepten van de BBQ
Ik hoop dat deze rosbief spiesen jullie net zo lekker zullen smaken als ons. En uiteraard hebben wij nog meer vleesrecepten van de BBQ online staan. Durf je het aan om het ultieme ‘Pulled Pork’ recept te gaan maken? Hier is iedereen altijd dol op! Maar deze taco’s met pittige kip kan ik je zeer zeker ook aanraden! Grill eens een lange bavette (skirt steak) in Oosterse marinade of ga voor deze Indiase Tandoori lamspiezen van de barbecue! Heel veel plezier en eet smakelijk!
Recept: Rosbief spiesen met paprika aioli van de BBQ
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 1 hours 15 minutes
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met vlees
- Cuisine: BBQ
Ingredients
voor de paprika aioli:
- 250 ml mayonaise,
- 3 eetlepels verse citroensap,
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie,
- 5 grote knoflooktenen, fijngehakt,
- 2 theelepels gerookte paprika poeder,
- flinke snuf versgemalen zwarte peper.
Ingrediënten rosbief spiesen:
- 500 gram rosbief,
- 2 eetlepels olijfolie,
- 1.5 tl grof zeezout,
- 1 theelepel gerookte paprika poeder,
- flinke snuf versgemalen peper
Extra:
- Barbecue (bijvoorbeeld deze Weber),
- Hersluitbare pot,
- Grote mengkom,
- Metalen barbecue spiesen of voorgeweekte dikke, houten prikkers,
- aluminium folie.
Instructions
- Meng alle ingrediënten voor de aioli goed door elkaar en bewaar in de hersluitbare pot. Deze paprika aioli kan gerust 1 dag van tevoren gemaakt worden. Wel in de koelkast bewaren dan.
- Verwarm voor de rosbief spiesen de barbecue voor op DIRECTE en MATIGE hitte (tussen 175 en 230 graden). Zorg ervoor dat de rosbief al even uit de koelkast is en een beetje op kamertemperatuur kan komen. Snijd de rosbief in blokken van 2 x 2 cm. Stop in een grote mengkom, zamen met alle kruiden en olijfolie en hussel goed door. Zorg ervoor dat elk stukje vlees bedekt is met het kruidenmengsel. Rijg vervolgens de rosbief op spiesen.
- Gril de rosbief spiesen op DIRECTE en MATIGE hitte in de barbecue. Doe dit uiteraard met de deksel gesloten en gedurende 4-6 minuten. Keer tussentijds de rosbief spiesen een of tweemaal.
- Haal de rosbief spiesen van de barbecue en laat rusten onder aluminium folie gedurende een paar minuten. Serveer warm met de paprika aioli. TIP: Maak er bijvoorbeeld (oven)gebakken aardappels en gegrilde groente van de barbecue bij.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
(Bron recept: Weber Grillacademy)
Geef een reactie