Print

Rosbief spiesen met paprika aioli – bbq recept

  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale

voor de paprika aioli:

  • 250 ml mayonaise,
  • 3 eetlepels verse citroensap,
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie,
  • 5 grote knoflooktenen, fijngehakt,
  • 2 theelepels gerookte paprika poeder,
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper.

Ingrediënten rosbief spiesen:

  • 500 gram rosbief,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 1.5 tl grof zeezout,
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder,
  • flinke snuf versgemalen peper

Extra:

  • Barbecue (bijvoorbeeld deze Weber),
  • Hersluitbare pot,
  • Grote mengkom,
  • Metalen barbecue spiesen of voorgeweekte dikke, houten prikkers,
  • aluminium folie.

Instructions

  1. Meng alle ingrediënten voor de aioli goed door elkaar en bewaar in de hersluitbare pot. Deze paprika aioli kan gerust 1 dag van tevoren gemaakt worden. Wel in de koelkast bewaren dan.
  2. Verwarm voor de rosbief spiesen de barbecue voor op DIRECTE en MATIGE hitte (tussen 175 en 230 graden). Zorg ervoor dat de rosbief al even uit de koelkast is en een beetje op kamertemperatuur kan komen. Snijd de rosbief in blokken van 2 x 2 cm. Stop in een grote mengkom, zamen met alle kruiden en olijfolie en hussel goed door. Zorg ervoor dat elk stukje vlees bedekt is met het kruidenmengsel. Rijg vervolgens de rosbief op spiesen.
  3. Gril de rosbief spiesen op DIRECTE en MATIGE hitte in de barbecue. Doe dit uiteraard met de deksel gesloten en gedurende 4-6 minuten. Keer tussentijds de rosbief spiesen een of tweemaal.
  4. Haal de rosbief spiesen van de barbecue en laat rusten onder aluminium folie gedurende een paar minuten. Serveer warm met de paprika aioli. TIP: Maak er bijvoorbeeld (oven)gebakken aardappels en gegrilde groente van de barbecue bij.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty