Zoals jullie in mijn eetdagboeken kunnen lezen, ben ik nog steeds enorm fan van superfoods! Dus een chiazaad pudding staat hier gerust op tafel tijdens het ontbijt. Met chiazaad voeg ik namelijk extra Omega 3-6-9 toe aan mijn maaltijden. Ik eet immers te weinig vis, per week, dus probeer het vetzuren gehalte zo een beetje aan te vullen.
Zelf chiazaad pudding maken
De afgelopen maanden zag ik geregeld Chiazaad pudding voorbij komen op Pinterest en besloot om deze zelf ook maar eens een keertje te proberen. Geweekte chiazaadjes tranformeren tot een soort gel, die langzaam opgenomen wordt door je lichaam. Je zult dus ook aardig ‘vol’ zitten, na het eten van deze chiazaad pudding.
Chiazaad als bron van vezels
Deze grappige zwarte chia zaadjes zitten boordevol vezels, eiwitten en bevatten veel ijzer. Omdat het voedingsadvies is om 1 eetlepel chiazaadper dag te nuttigen, wil ik je ook niet adviseren om deze chiazaad pudding elke dag te eten, maar gewoon eens als afwisseling. En ik zal je eerlijk zeggen dat na het eten van deze chiazaad pudding de zaadjes wel letterlijk naar mijn hoofd stegen! Boordevol energie zat ik!
Deze chiazaad pudding doet het ook enorm goed dienst als powerrr tussendoortje in de namiddag! Desnoods halveer je dan het recept. Maar bovenal is deze chiazaad pudding erg lekker als koud ontbijtje, na een broeierige, zomerse nacht!Check hier nog veel meer powerontbijtjes boordevol eiwitten en goede vetzuren: Low Carb ontbijt recepten of ga voor ‘high fat’ Keto ontbijtjes.
Recept: chiazaad pudding met blauwe bessen
Een heerlijk powerrr ontbijt boordevol omega 3 vetten. Deze chiazaad pudding met blauwe bessen zet je heel eenvoudig een avond van tevoren in de koelkast. Glutenvrij en hoog in vetten dus uitstekend voor een KETO ontbijt.
- Prep Time: 1 nacht
- Total Time: 1 nacht + 5 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 20 gr chiazaad (ca 2 el)
- 100 ml Fairtrade kokosmelk
- 30 gram blauwe bessen
- 1 el zero carb zoetstof *
- 1 tl amandelschaafsel
- snufje kaneel
Instructions
- Stop de chiazaadjes, kokosmelk, de helft van de blauwe bessen, honing of aguave siroop en kaneel in grote mok of kan, en roer alvast heel goed door.
- Zet vervolgens in de koelkast en laat de zaadjes de hele nacht weken. De volgende ochtend roer je de chiazaad pudding nog even goed door, om klonten te verwijderen.
- Schenk de chiazaad pudding in een glas en top af met de overige blauwe bessen en amandelschaafsel. Lepel direct op!
Maak er een ware POWERRR Dag van!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Voor vegan, Low Carb of keto gebruik bijv. stevia, erythirol of Walden Farms of Good Good siroop om te zoeten. Dit zijn zogehete ‘zero carb’ zoetstoffen.
Nutrition
- Serving Size: 1 bowl
- Calories: 289
- Sugar: 4.08 g
- Fat: 24.47 g
- Carbohydrates: 13.75 g
- Fiber: 8.5 g
- Protein: 3.95 g
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze chiazaad pudding met blauwe bessen wilt gaan maken!