Staat jouw magnetron onder een dikke laag stof? Dan wordt het tijd om deze weer eens af te stoffen, en de stekker in het stopcontact te steken. Je maakt er namelijk in no-time deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel van.
1 minuut ontbijtjes uit de magnetron
Magnetron’s zijn namelijk uitermate geschikt voor het supersnel maken van gezonde 1-minuut ontbijtjes, zoals deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad. Dit is ook de voornaamste reden dat ik nog steeds geen afscheid heb genomen van mijn magnetron. Ik maak er graag LowCarb brood in, maar ook ‘mug’-cakes‘, oftewel cakejes in een koffiekop of theeglas.
Ontbijtmuffin poffen in de magnetron
Simpelweg alle ingrediënten bij elkaar roeren en 1á 2 minuten poffen in de magnetron. I-de-aal op de ochtenden dat je weinig tijd hebt om te ontbijten, maar toch iets warms wilt eten. Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel zit boordevol vezels (goed voor de darmen) en omega-3 vetzuren (goed voor de ogen en hersenen). Lees hier alle gezondheidsvoordelen van lijnzaad op een rijtje! Wist je dat deze lijnzaad crackers een enorme aanrader voor een glutenvrije lunch zijn? Check hier tevens nog meer glutenvrije en low carb ontbijt recepten, boordevol goede vetten.
Recept: Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad
Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad maak je letterlijk in een paar minuten klaar! Het is een low carb ontbijt gemaakt van lijnzaad en ei. Boordevol vezels en eiwitten dus.
- Cook Time: 2 minutes
- Total Time: 2 minutes
- Yield: 1 stuks 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 30 gram gebroken lijnzaad
- 1 tl kaneelpoeder
- 0.5 tl (kokosbloesem) suiker
- 0.5 tl
- (wijnsteen)bakpoeder
- 1 ei
- 1 theelepel roomboter
- 2 el roomkaas
Extra:
- een koffie/thee kop,
- Magnetron.
Instructions
- Doe de lijnzaad, (kokosbloesem) suiker, kaneelpoeder en bakpoeder in een koffie- of theekop, en roer goed door.
- Breek het ei boven de kop en roer deze hier goed doorheen.  Druk vervolgens de  boter in het mengsel. (Deze zal smelten en de muffin smeuïg maken.)
- Zet de kop (zonder lepel!), op vol vermogen in de magnetron, en pof de muffin in 1-2 minuten gaar.
- Draai de kop om op een bord en eet de glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad als deze nog een beetje warm is. Serveer direct met de roomkaas
Eet smakelijk!
Nutrition
- Serving Size: 1 muffin met roomkaas
- Calories: 346
- Sugar: 2.9 g
- Sodium: 154 mg
- Fat: 28.87 g
- Carbohydrates: 15.98 g
- Fiber: 11.1 g
- Protein: 13.91
- Cholesterol: 218 mg
Nicole
Wauw ziet er goed uit! Die ga ik morgenvroeg eens proberen!
Julie Hapjesprincess
Heel leuk recept!!! Gek dat je met zo weinig ingrediënten zoiets op tafel kan zetten !
Annemarie Verweij
Vanmiddag bij de lunch gemaakt en gegeten,
Een heerlijke lucht kwam er uit de magnetron, we hebben de muffin warm gegeten met jam, mmm
Betina Oostveen
Lekker he! En de lijnzaad is ook heel goed voor de spijsvertering. Geniet ervan,
Groetjes, Betty
Karin Huizer
Zou je deze ook in de oven kunnen maken? Heb geen magnetron namelijk.
Alvast bedankt.
Betina Oostveen
Hi Karen,
ik heb het eerlijk gezegd nog niet geprobeerd. Maar misschien kan ik binnenkort beter aan de slag met een echt broodrecept voor in de oven.
Groetjes, Betty
Anna-Karina van Denderen
Gewoon proberen Karin, ik schat zo’n 10-15 minuten, het mag smeuïg zijn van binnen.
Betina Oostveen
Nogmaals bedankt 🙂
Anna-Karina van Denderen
Geweldig! Goeie tip met die getenkaas. Ik geef ‘m regelamtig als chocoladetaartje (in een weckpotje) met wat blauwe bessen en walnoten bijvoorbeeld. Supersnel op tafel!
Betina Oostveen
Oeehh, dat klinkt ook erg lekker! Bedankt voor de tip!
Groetjes, Betty
Judith heemskerm
Zou het ook in een bakblik kunnen en dan invriezen?
Mirjam
Hoe lang moet het in de oven? Helaas heb ik geen magnetron en die ga ik niet aanschaffen ?
rita
Dag Betina
bijr deze muffin staat jammer genoeg niet op hoeveel Watt de magnetron moet staan….
Kun je me dat ook vertellen – en misschien erbij vermelden? Niet gaar is evenmin lekker dan te droog!
Betina Oostveen
Hi Rita,
graag op de hoogste stand van je magnetron. Bij de een is dat 800 watt (2 minuten), bij de ander 900 watt (1.5 minuut).
Eet smakelijk!
Ina
Dag Betina,
Jammer dat er nergens het aantal koolhydraten, eiwitten en vetten bijstaan vermeld.
Groetjes Ina
Anke
Kan je dit recept ook maken met een suikervervanger?
Betina Oostveen
jazeker! je hebt tegenwoordig heel goede vervangers die er ook uitzien als kristalsuiker maar met minder of geen calorien
Ann
Dit is echt super lekker! 😋
Ik heb die nu met kokosolie ipv boter gemaakt en dat is ook best lekker!
Dit is momenteel mijn favoriete ontbijt maar zou je die dagelijks als ontbijt mogen eten?
Betina Oostveen
Hi Ann,
dank je wel voor je feedback. Je moet het natuurlijk lekker helemaal zelf weten, maar mijn advies is altijd lekker te variëren met je eten, zodat je van alle voedingsstoffen wat binnenkrijgt.