Met de winter in aantocht zie je overal rijke recepten verschijnen voor stamppotten, stoofschotels en wildgebraad. Maar laten we vooral een heerlijke doordeweekse maaltijd met gezonde vis niet vergeten op het menu te zetten! Zoals bijvoorbeeld deze pasta met zalm en boursin.
Ik maak deze chique pasta maaltijd met zalm en Boursin kaas in een hapjespan klaar. Alleen de pasta nog even apart koken. Dit is absoluut geen gesponsored artikel, maar ik vind Boursin gewoonweg een makkelijke en heerlijke smaakmaker en hij doet prima dienst als pasta saus. Het resultaat is een heerlijke kleurrijke pasta met zalm en boursin en eentje waar mijn dochter geen genoegen van kan krijgen!
Boursin kaas voor koken en bakken
Een van de smaakmakers in dit recept is zonder twijfel de Boursin roomkaas. Deze kruidenkaas geeft een heerlijke smaak af aan de zalm in de oven en maakt er eigenlijk een heel decadente pasta maal van! Heerlijk met (gebakken) zalmsnippers of zelf een stukjes gehakte gebakken zalmmoot uit de oven. Boursin is dus niet alleen voor op brood of toast, maar ook uitermate geschikt om mee te koken en bakken. Ook lekker: maak eens een romige dip van gerookte zalm en roomkaas! Of ga eens voor een spelt pizza met ricotta en zalm! Dat wordt smullen!
Kookvideo: Pasta met zalm en Boursin
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Pasta met zalm en Boursin kaas
Deze feestelijke pasta met zalm en Boursin is verrukkelijk! Een decadente pastamaaltijd voor bijvoorbeeld een doordeweekse dag. Of misschien zelfs als voorgerecht voor kerst.
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 10 min
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2–3 personen 1x
- Category: Pasta
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 200 gram diepvries erwtjes (of uit blik)
- 1 grote ui
- 150 gram gerookte zalmsnippers
- ½ Boursin roomkaasje met knoflook en fijne kruiden
- verse peterselie of basilicum
- 250 gram tagliatelle pasta
- peper & zout
- olijfolie
Instructions
- Breng de erwtjes in pan met ruim water aan de kook. Check de verpakking voor de juiste bereidingstijd. Let op! Erwtjes uit blik hoeven enkel kort opgewarmd te worden. Giet daarna af en zet apart.
- Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit hierin de ui gedurende 1-2 minuten. Voeg de zalmsnippers toen en bak 1 minuut mee. Voeg de boursin toe en laat op lage temperatuur, al roerende, smelten. Breng op smaak met zout, peper en verse kruiden.
- Breng de verse pasta aan de kook een pan met ruim kokend water en een snuf zout. Check de verpakking voor de juiste kooktijd. Giet de pasta af zodra deze ‘al dente’ is en voeg toe aan de hapjespan. Voeg tevens de erwtjes toe en schep het geheel goed om en bak mee gedurende 2 minuten. Serveer deze pasta met zalm en boursin direct.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Marijke harren
Wat ziet het er allemaal lekker uit .wil zeker me inschrijven .en dan het uit proberen .
Alex
Ziet er lekker en makkelijk uit. Ga het zeker proberen.
Aangezien ik meestal voor mezelf kook en dan vaak over heb, zou het erg prettig zijn om te lezen wat je kan doen als je 1 of meer porties over hebt; hoe te bewaren en daarna weer op te warmen.