• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Zomerse salade met gegrild fruit

Zomerse salade met gegrild fruit

16 augustus 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Met deze kleurrijke salade met gegrilde perziken, druiven, frambozen en geitenkaas tover je de zomer op je bord. Heerlijk als bijgerecht bijvoorbeeld bij een barbeque, om (goed afgekoeld) mee te nemen tijdens een picknick. Deze zomerse salade met gegrild fruit pas in ieder geval perfect bij een zwoele zomeravond.

Een zomerse salade voor een zomeravond

Varieer in deze zomerse salade vooral ook met ander gegrild zomer fruit naar wens. Of wat je nog hebt liggen in de koelkast of fruitschaal! Bij een salade komen precieze afmetingen namelijk niet zo nauw en in de ingrediëntenlijst voor dit recept heb ik dan ook de ‘ongeveer’ hoeveelheid aangegeven. Pas dit vooral aan naar eigen wens. Maar lekker genieten is het wel. Zeker op een broeierige zomeravond waar we over het algemeen wat ‘lichter’ eten, is deze salade met gegrilde groenten perfect!

recept zomerse salade met gegrild fruit

Koken met fruit

Kook jij wel eens met fruit? Ik moet soms wat wennen aan de combinatie van zoet met hartig. Maar deze zomerse salade met gegrild fruit is niet echt hartig dus dan past het juist perfect. Eerder maakte ik bijvoorbeeld ook eens deze lekkere bulgur salade met aardbeien en watermeloen en deze parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel. Met deze gerechten hoef je in ieder geval niet meer je best te doen om aan de aanbevolen 2 stuks fruit per dag te komen!


Print

Recept: Zomerse salade met gegrild fruit

recept zomerse salade met gegrild fruit
Print Recipe

Dit is een recept voor een zomerse salade met gegrild fruit! Een tikkeltje zoet van smaak, vegetarisch en uitermate geschikt voor warme zomeravonden. Maak hem bijvoorbeeld met rucola, perziken en druiven!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 min.
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • Zakje van +/- 85 gram veldsla
  • 50 gram rucola
  • 3 perziken (niet te rijp)
  • +/- 25 druiven
  • +/- 100 gram frambozen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Een hand pecannoten
  • 15 gram pijnboompitten
  • o.5 tl. gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • Balsamico-azijn
  • Extra vierge olijfolie
  • Olijfolie om te grillen

Instructions

  1. Was de perziken, druiven en frambozen. Halveer de perziken. Pak of snij de pit eruit en snij in plakken. Breek of snij de geitenkaas alvast fijn.
  2. Verwarm wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakjes perzik en druiven rondom totdat de perzik lichtbruine grillrandjes krijgt. Haal de grillpan dan van het vuur en zet nog even apart.
  3. In een droge koekenpan rooster je ondertussen ook alvast de pecannoten en pijnboompitten enkele minuten op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten en pitten niet aanbranden.
  4. Schud de veldsla en rucola in een ruime saladeschaal. Vervolgens voeg je de geitenkaas, gegrilde perziken en druiven, frambozen, tijm, pecannoten en pijnboompitten toe. En voeg vervolgens naar eigen smaak balsamico-azijn, extra vierge olijfolie en peper en zout toe. Schep de salade om. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept zomerse salade met gegrild fruit

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze salade met gegrild fruit wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: druiven, frambozen, fruit, Nanda Appelman, perziken, vegetarisch, zomer, zomerfruit

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Bestel je recepten en ingrediënten met 1 druk op de knop!
Volgend bericht: Taco’s al Pastor »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee