Print

Recept: Zomerse salade met gegrild fruit

recept zomerse salade met gegrild fruit

Dit is een recept voor een zomerse salade met gegrild fruit! Een tikkeltje zoet van smaak, vegetarisch en uitermate geschikt voor warme zomeravonden. Maak hem bijvoorbeeld met rucola, perziken en druiven!

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Was de perziken, druiven en frambozen. Halveer de perziken. Pak of snij de pit eruit en snij in plakken. Breek of snij de geitenkaas alvast fijn.
  2. Verwarm wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakjes perzik en druiven rondom totdat de perzik lichtbruine grillrandjes krijgt. Haal de grillpan dan van het vuur en zet nog even apart.
  3. In een droge koekenpan rooster je ondertussen ook alvast de pecannoten en pijnboompitten enkele minuten op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten en pitten niet aanbranden.
  4. Schud de veldsla en rucola in een ruime saladeschaal. Vervolgens voeg je de geitenkaas, gegrilde perziken en druiven, frambozen, tijm, pecannoten en pijnboompitten toe. En voeg vervolgens naar eigen smaak balsamico-azijn, extra vierge olijfolie en peper en zout toe. Schep de salade om. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda