Door Francine Lankamp – Het is vrijdag visdag en laten we een overheerlijk vis recept met zalm in petto hebben voor jullie! Deze in botersaus gegaarde zalm met orzo en spinazie is een ode aan het mediterrane leven en die wil jij proeven!
In botersaus gegaarde zalm met orzo
Nu Betty met zwangerschapsverlof is heeft ze mij gevraagd een lekker recept van mijn website met jullie te delen. Mijn naam is Francine en ik ben eigenaar van het foodblog Heerlijke Happen. Dit is een recept in de categorie “makkelijk” want deze in botersaus gegaarde zalm met orzo staat in no-time op tafel. Ook de ingrediëntenlijst is niet heel ingewikkeld. Eigenlijk een ideaal vis recept dus voor doordeweeks, als je uit je werkt komt en wél lekker wilt eten, maar geen zin hebt om heel lang in de keuken te staan.
De persillade ( kruidenmix op basis van peterselie en knoflook) in dit recept is een recept van mijzelf. Inmiddels is deze mix ook online te koop bij Van Beekum specerijen, daar ben ik natuurlijk heel erg trots op.
Wist je trouwens dat de zalm in zowel zoet als zout water zwemt? Wanneer ze geboren worden op zee kunnen ze daar wel vier jaar blijven tot ze terug keren voor de “paai”. Tegenwoordig is de aanwezigheid van zalmen in een rivier een teken dat het goed zit met de waterkwaliteit van die rivier. Ook zijn er tal van maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat ze niet uitsterven. Daar gaat deze in botersaus gegaarde zalm met orzo alleen maar beter van smaken 🙂 Klik hier voor nog meer recepten van Betty met vis.
Recept: Zalm met orzo en spinazie
Deze in botersaus gegaarde zalm met orzo en spinazie is een overheerlijk Mediteraans, gerecht. Je zet hem in een handomdraai op tafel en de spinazie en tomaten passen perfect bij de zalm. In plaats van orzo kun je ook rijst gebruiken in dit recept.
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 3 personen 1x
- Category: hoofdgerechten met vis
- Cuisine: Franse Keuken
Ingredients
- 3 stukken zalm met huid (kan ook een groot stuk in drieën gesneden zijn),
- 2 el persillade kruidenmix,
- 50 gr boter
- 1 grote witte ui, gesnipperd,
- 4 tenen knoflook, gesnipperd,
- 10 romaatjes of cherrytomaatjes, gehalveerd,
- 150 gr verse spinazie,
- 10 Kalamata olijven,
- 50 ml visbouillon
- 15 blaadjes verse basilicum
- 250 gr orzo (of rijst als je dat liever hebt)
- olijfolie
- eventueel een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
Instructions
- Neem de koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Bestrooi de zalm met de persillade en breng op smaak met peper & zout. Bak de stukken zalm aan beide zijdes voor een minuutje of 5 in totaal tot hij gaar is. Heeft je zalm een ‘huidje’? Bak dan deze kant eerst. Schep voorzichtig uit de pan op een bord. Zet even apart tot gebruik.
- Voeg aan de koekenpan de boter toe en bak hier eerst de gesnipperde ui en knoflook in. Schep dan de spinazie, tomaatjes en kalamata olijven toe en bak alles voor een minuutje of 5. Voeg de visbouillon toe. Voeg de zalm toe aan de pan en laat het geheel even stoven.
- Kook intussen de orzo gaar (check de verpakking voor de juiste bereidingstijd) en giet daarna af. Schep de orzo eerst op de borden en de zalm met de saus er bovenop.
Heerlijk Happen!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze zalm met orzo wilt gaan maken!
Geef een reactie