• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Zalm met orzo en spinazie

Zalm met orzo en spinazie

3 april 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Door Francine Lankamp – Het is vrijdag visdag en laten we een overheerlijk vis recept met zalm in petto hebben voor jullie! Deze in botersaus gegaarde zalm met orzo en spinazie is een ode aan het mediterrane leven en die wil jij proeven!

In botersaus gegaarde zalm met orzo

Nu Betty met zwangerschapsverlof is heeft ze mij gevraagd een lekker recept van mijn website met jullie te delen. Mijn naam is Francine en ik ben eigenaar van het foodblog Heerlijke Happen. Dit is een recept in de categorie “makkelijk” want deze in botersaus gegaarde zalm met orzo staat in no-time op tafel. Ook de ingrediëntenlijst is niet heel ingewikkeld. Eigenlijk een ideaal vis recept dus voor doordeweeks, als je uit je werkt komt en wél lekker wilt eten, maar geen zin hebt om heel lang in de keuken te staan.

recept voor in botersaus gegaarde zalm met orzo en spinazie naar recept van HeerlijkeHappen.nl

De persillade ( kruidenmix op basis van peterselie en knoflook) in dit recept is een recept van mijzelf. Inmiddels is deze mix ook online te koop bij Van Beekum specerijen, daar ben ik natuurlijk heel erg trots op.

Wist je trouwens dat de zalm in zowel zoet als zout water zwemt? Wanneer ze geboren worden op zee kunnen ze daar wel vier jaar blijven tot ze terug keren voor de “paai”. Tegenwoordig is de aanwezigheid van zalmen in een rivier een teken dat het goed zit met de waterkwaliteit van die rivier. Ook zijn er tal van maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat ze niet uitsterven. Daar gaat deze in botersaus gegaarde zalm met orzo alleen maar beter van smaken 🙂 Klik hier voor nog meer recepten van Betty met vis.


Print

Recept: Zalm met orzo en spinazie

recept voor in botersaus gegaarde zalm met orzo en spinazie naar recept van HeerlijkeHappen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze in botersaus gegaarde zalm met orzo en spinazie is een overheerlijk Mediteraans, gerecht. Je zet hem in een handomdraai op tafel en de spinazie en tomaten passen perfect bij de zalm. In plaats van orzo kun je ook rijst gebruiken in dit recept.

  • Author: Francine Lankamp van HeerlijkeHappen.nl
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: Franse Keuken

Ingredients

Scale
  • 3 stukken zalm met huid (kan ook een groot stuk in drieën gesneden zijn),
  • 2 el persillade kruidenmix,
  • 50 gr boter
  • 1 grote witte ui, gesnipperd,
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd,
  • 10 romaatjes of cherrytomaatjes, gehalveerd,
  • 150 gr verse spinazie,
  • 10 Kalamata olijven,
  • 50 ml visbouillon
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • 250 gr orzo (of rijst als je dat liever hebt)
  • olijfolie
  • eventueel een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Instructions

  1. Neem de koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Bestrooi de zalm met de persillade en breng op smaak met peper & zout. Bak de stukken zalm aan beide zijdes voor een minuutje of 5 in totaal tot hij gaar is. Heeft je zalm een ‘huidje’? Bak dan deze kant eerst. Schep voorzichtig uit de pan op een bord. Zet even apart tot gebruik. 
  2. Voeg aan de koekenpan de boter toe en bak hier eerst de gesnipperde ui en knoflook in. Schep dan de spinazie, tomaatjes en kalamata olijven toe en bak alles voor een minuutje of 5. Voeg de visbouillon toe.  Voeg de zalm toe aan de pan en laat het geheel even stoven. 
  3. Kook intussen de orzo gaar (check de verpakking voor de juiste bereidingstijd) en giet daarna af. Schep de orzo eerst op de borden en de zalm met de saus er bovenop.

Heerlijk Happen!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor in botersaus gegaarde zalm met orzo en spinazie naar recept van HeerlijkeHappen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze zalm met orzo wilt gaan maken!

Category: Vis Recepten Tags: boter, Franse keuken, Gastblog, Heerlijke Happen, orzo, rijst, spinazie, tomaten, Vis, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Japanse Miso Soep
Volgend bericht: Gebakken polenta met groenten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee