Print

Recept: Zalm met orzo en spinazie

Deze in botersaus gegaarde zalm met orzo en spinazie is een overheerlijk Mediteraans, gerecht. Je zet hem in een handomdraai op tafel en de spinazie en tomaten passen perfect bij de zalm. In plaats van orzo kun je ook rijst gebruiken in dit recept.

Ingredients

Scale
  • 3 stukken zalm met huid (kan ook een groot stuk in drieën gesneden zijn),
  • 2 el persillade kruidenmix,
  • 50 gr boter
  • 1 grote witte ui, gesnipperd,
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd,
  • 10 romaatjes of cherrytomaatjes, gehalveerd,
  • 150 gr verse spinazie,
  • 10 Kalamata olijven,
  • 50 ml visbouillon
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • 250 gr orzo (of rijst als je dat liever hebt)
  • olijfolie
  • eventueel een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Instructions

  1. Neem de koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Bestrooi de zalm met de persillade en breng op smaak met peper & zout. Bak de stukken zalm aan beide zijdes voor een minuutje of 5 in totaal tot hij gaar is. Heeft je zalm een ‘huidje’? Bak dan deze kant eerst. Schep voorzichtig uit de pan op een bord. Zet even apart tot gebruik. 
  2. Voeg aan de koekenpan de boter toe en bak hier eerst de gesnipperde ui en knoflook in. Schep dan de spinazie, tomaatjes en kalamata olijven toe en bak alles voor een minuutje of 5. Voeg de visbouillon toe.  Voeg de zalm toe aan de pan en laat het geheel even stoven. 
  3. Kook intussen de orzo gaar (check de verpakking voor de juiste bereidingstijd) en giet daarna af. Schep de orzo eerst op de borden en de zalm met de saus er bovenop.

Heerlijk Happen!

Keywords: vis, zalm, orzo, spinazie, tomaat