Print

Recept: Warme Chocolademelk maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Betty’s basisrecept voor zelf warme chocolademelk maken! Uiteraard ook nog met inspriratietips en variatietips voor een instagram waardige hot cocao!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 2-4 personen 1x
  • Category: Drankjes
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale

Voor 2 grote mokken of 4 koffie kopjes:

  • 500 ml (plantaardige) melk,
  • 100 gram pure chocolade, (60% cacao of meer),
  • 2 eetlepels suiker.

Toppings:

  • opgeklopte slagroom,
  • cacao poeder of fijngehakte chocolade,
  • marshmallows.

Instructions

  1. Giet de melk in een ruime pan op medium vuur.
  2. Terwijl deze verwarmt, hak je de chocolade in stukken. Voeg toe aan de pan.
  3. Voeg tot slot ook de suiker toe en breng alroerende tegen het kookpunt aan. Let op! Melk kookt zeer snel over! Draai vervolgens het vuur naar medium en laat 5-10 minuten doorkoken.
  4. Giet daarna de warme chocolademelk uit in de koppen. Top eventueel af een toef slagroom met daarover heen wat cacaopoeder of gehakte chocolade. Maar wat ook lekker is zijn wat marshmallows die dan helemaal zacht worden in het warme chocolademelk.

Drink smakelijk!

Notes

Coffee Chocolademelk

  1. Voeg samen met de suiker tevens 1-2 eetlepels espresso poeder toe (Nescafe oploskoffie).
  2. Garneer de Coffee Chocolademelk met een toef slagroom, wat fijngehakte hazelnoten en bestrooi met cacaopoeder.

Roze Chocolademelk

  1. Gebruik in plaats van pure chocolade dezelfde hoeveelheid roze Ruby chocolade en kook een handje (bevroren) kersen of frambozen mee. Pureer daarna met een staafmixer.
  2. Garneer de roze chocolademelk met een toef slagroom en bijvoorbeeld roze mini marshmallows of wat verkruimelde gevriesdroogde frambozen of aardbeien.

Salted Caramel Chocolademelk

  1. Voeg samen met de suiker tevens een flinke snuf zeezout en 2 eetlepels karamelpasta (uit pot of maak zelf karamelsaus) toe.
  2. Verwarm daarnaast 2 eetlepels karamelpasta in de magnetron (steeds per 10 sec. en doorroeren)
  3. Garneer de Salted Caramel chocolademelk met een toef slagroom, een beetje popcorn en drizzle hier vervolgens wat van de verwarmde karamelsaus overheen.

Speculaas Chocolademelk

  1. Voeg samen met de suiker tevens 2 speculaas koekjes + 1 theelepel amandelessence toe. 
  2. Garneer de Speculaas Chocolademelk met een toef slagroom, wat amandelschaafsel of zelfs wat verkruimelde speculaas koekjes.