• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Uncategorized / Vierkazen Quiche met Port (video)

Vierkazen Quiche met Port (video)

9 april 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Vandaag kook ik weer uit een nieuw kookboek en ga ik aan de slag met een heerlijke kaas quiche maken! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Quiche met vier kazen en rode ui

Mijn levensstijl en eetpatroon laat zicht het beste omschrijven als een 80\20 lifestyle! Zo’n 80% van de tijd probeer ik zo gezond en ongeraffineerd mogelijk te eten. Maar daarnaast las ik 20% van mijn eten en drinken in voor echt genieten! Het leven draait immers om balans en dat dient je dagelijkse eetpatroon ook te zijn! Ik kan me dan ook helemaal scharen achter de filosofie van Charlotte de Jong, beter bekend als Charlie’s Kitchen blog. Hoewel Charlie regelmatig te vinden is in de sportschool, vrij gezond eet en ik haar ooit leerde kennen als een echte #fitgirl, gelooft zij ook heilig in verplicht genieten van bijvoorbeeld een glas wijn, een stuk chocolade of dus deze heerlijke vierkazen quiche met port! Ik mocht haar nieuwe kookboek uit proberen en koos daar dit verrukkelijke recept uit om te delen met jullie allemaal! Of het nu voor lunch, diner of een lekkere borrel is, deze quiche met heel veel kaas wil je proeven! Bekijk hier het Charlie’s Kitchen kookboek met maar liefst 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans.

  • recept vierkazen quiche met port © bettyskitchen.nl
  • recept vierkazen quiche met port © bettyskitchen.nl
recept vierkazen quiche met port © bettyskitchen.nl

Nog meer Quiche recepten

Vinden jullie hem er ook niet geweldig uit zien? Deze smaakvolle vierkazen quiche met port is echt mijn nieuwe favoriet, dus kan hem je zeker aanraden! Officieel mag deze hartige kaastaart geen quiche genoemd worden, maar dat doen we deze keer gewoon lekker wel! Uiteraard vindt je op deze site nog meer lekkere quiche recepten om van de smullen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vegetarische pompoen quiche met spinazie? Of vier het voorjaar EN het asperge seizoen met deze quiche met groene asperges en ham! Op vrijdag visdag wordt er in veel huishoudens en stukje vis gegeten, dus dan kun je deze hartige taart met zalm en prei ook zeer zeker eens op tafel zetten! Of ga jij liever voor de klassieker: een Franse quiche uit Lotharingen met spek en ui! Geniet er in ieder geval heerlijk van!


Heb jij deze al in huis?


recept vierkazen quiche met port © bettyskitchen.nl

Recept video: Quiche met vier kazen en Port

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Vierkazen Quiche met Port

recept vierkazen quiche met port © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vandaag kook ik weer uit een nieuw kookboek en ga ik aan de slag met een heerlijke kaas quiche maken! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriet! 

  • Author: Charlies Kitchen Kookboek

Ingredients

Scale
  • 4 plakjes (diepvries) bladerdeeg
  • 1 el roomboter + extra voor invetten
  • 4 rode uien, in halve ringen
  • 2 el honing
  • 100 ml Port
  • 1 el bloem
  • 125 gr camembert, in plakken
  • 65 gr mozzarella, in plakken
  • 75 gr gorgonzola, verkruimeld
  • 40 gr walnoten, gebroken
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 2 el geraspte Grana Padano

Extra:

  • Ronde lage quichevorm 26 cm doorsnede
  • OF rechthoekige lage quiche vorm 35 cm 
  • koekenpan

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht).
  2. Smelt de roomboter in de koekenpan en bak hierin de ui goudbruin. Doe de honing en Port erbij. Bak dit alroerende mee en laat het geheel inkoken tot de uien stroperig zijn. Breng op smaak met peper & zout, roer nog een laatste keer om en zet het vuur uit. Laat afkoelen.
  3. Vet de lage quichevorm in met een beetje extra boter en bestuif vervolgens met de bloem. Klop het overtollige bloem er uit. 
  4. Leg (twee) vellen bladerdeeg over elkaar en rol met een deegroller uit tot een plak ter grootte van de vorm. Bekleed de vorm hiermee en druk ook goed in de opstaande rand.
  5. Verdeel de afgekoelde ui over het deeg. Leg hier vervolgens de plakken camembert en mozzarella over. Verkruimel de Gorgonzola hier overheen en strooi er vervolgens de walnoten, tijm en geraspte Grana padano kaas overheen.
  6. Plaats de quiche in  het midden van de oven en bak deze in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat een paar minuten in de vorm afkoelen voor het serveren. Lekker met een frisse (roodlof) salade erbij!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vierkazen quiche met port © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vierkazen quiche met port wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Uncategorized

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chocolate Bark maken
Volgend bericht: Knolselderij soep met blauwe kaas en noten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee