Print

Recept: Vierkazen Quiche met Port

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vandaag kook ik weer uit een nieuw kookboek en ga ik aan de slag met een heerlijke kaas quiche maken! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriet! 

Ingredients

Scale
  • 4 plakjes (diepvries) bladerdeeg
  • 1 el roomboter + extra voor invetten
  • 4 rode uien, in halve ringen
  • 2 el honing
  • 100 ml Port
  • 1 el bloem
  • 125 gr camembert, in plakken
  • 65 gr mozzarella, in plakken
  • 75 gr gorgonzola, verkruimeld
  • 40 gr walnoten, gebroken
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 2 el geraspte Grana Padano

Extra:

  • Ronde lage quichevorm 26 cm doorsnede
  • OF rechthoekige lage quiche vorm 35 cm 
  • koekenpan

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht).
  2. Smelt de roomboter in de koekenpan en bak hierin de ui goudbruin. Doe de honing en Port erbij. Bak dit alroerende mee en laat het geheel inkoken tot de uien stroperig zijn. Breng op smaak met peper & zout, roer nog een laatste keer om en zet het vuur uit. Laat afkoelen.
  3. Vet de lage quichevorm in met een beetje extra boter en bestuif vervolgens met de bloem. Klop het overtollige bloem er uit. 
  4. Leg (twee) vellen bladerdeeg over elkaar en rol met een deegroller uit tot een plak ter grootte van de vorm. Bekleed de vorm hiermee en druk ook goed in de opstaande rand.
  5. Verdeel de afgekoelde ui over het deeg. Leg hier vervolgens de plakken camembert en mozzarella over. Verkruimel de Gorgonzola hier overheen en strooi er vervolgens de walnoten, tijm en geraspte Grana padano kaas overheen.
  6. Plaats de quiche in  het midden van de oven en bak deze in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat een paar minuten in de vorm afkoelen voor het serveren. Lekker met een frisse (roodlof) salade erbij!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty