Hebben jullie de roze RUBY chocolade al gespot? Deze roze chocolade is afkomstig van een roze cacaoboon en heeft een heerlijke bessenachtige smaakt. Ik ben er helemaal weg van en besloot manlief er kennis mee te laten maken door hier valentijns chocolade mee te maken.
Zelf Valentijns Chocolade maken
Op Valentijnsdag is natuurlijk niets leuker dan je geliefde te verrassen met wat lekkers. Het laat zien dat je om hem\haar geeft en lekker wilt genieten. Chocolade doet het altijd goed tijdens Valentijn. Niet alleen omdat het heel lekker is, maar omdat chocolade ook gelukshormonen aanmaakt. Dubbel winst dus! De Ruby chocolade kun je helaas nog niet zo in de supermarkten kopen (tenzij je voor de KitKat Ruby gaat 🙂 ). Maar diverse online speciaalzaken bieden hem al aan in roze chocoladedruppels, dus de bakfanaten onder jullie kunnen lekker aan de slag met zelf valentijns chocolade maken.
Nog meer recepten met (Valentijnsdag) chocolade
Wist je dat ik deze website exact 6 jaar geleden op Valentijnsdag ben begonnen? Het allereerste recept dat toen online kwam waren deze pittige chocoladebonbons met rode peper die ik voor Dylan had gemaakt. En 6 jaar later zijn de chocolade recepten nog steeds grote favorieten op deze site! Verras je geliefde met een chocolade havermout muffin voor het ontbijt. Bak een dubbele chocoladecake of serveer deze cranberry-chocoladetruffels tijdens een theemomentje samen op de bank. Check hier nog veel meer Valentijnsdag recepten!
Recept: Valentijns Chocolade maken
Verras je geliefde op Valentijnsdag met een stukje homemade Valentijns chocolade. De combinatie van roze RUBY chocolade en pure chocolade met suikergoed hartjes is een waar feest!
- Prep Time: 2 uur afkoelen
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 2 uur en 10 minuten
- Yield: 16 stuks 1x
- Category: Valentijnsdag
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 200 gram pure chocolade (minstens 54%)
- 200 gram Ruby chocolade druppels,
- 16 fruithartjes.
Extra:
- bakplaat bekleed met bakpapier,
- au-bain marie (warm water bad).
Instructions
- Verwarm de pure chocolade au-bain marie. Giet vervolgens uit op het bakpapier en verdeel licht tot een vierkant met een spatel of lepel. Het hoeft niet helemaal netjes.
- Verwarm de ruby roze chocolade aub en giet deze in cirkeltjes uit over de gesmolten pure chocolade. Je ziet dus beiden kleuren al door elkaar heen.
- Pak vervolgens je spatel/lepel/sateprikker en maak banen met circelbewegingen in de Valentijns chocolade. Zo krijg je een mooi overlopend effect. Laat je fantasie er op los maar meng niet teveel. Het is de bedoeling dat je de bruine en roze kleuren goed kunt onderscheiden.
- Verdeel tot slot de fruithartjes over de chocolade en druk er een beetje in. Laat de Valentijns chocolade op een koele plek uitharden. Hak daarna in grove stukken.
Fijne Valentijnsdag! Groetjes, Betty
Notes
Je kunt de Valentijns chocolade het beste tussen twee vellen bakpapier bewaren, in een afgesloten bak. Dit kan in de koelkast (dan blijft de chocolade ook mooi stevig) of op een koele plek in de keuken(kast).
Geef een reactie