• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Valentijns Chocolade maken

Valentijns Chocolade maken

7 februari 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Hebben jullie de roze RUBY chocolade al gespot? Deze roze chocolade is afkomstig van een roze cacaoboon en heeft een heerlijke bessenachtige smaakt. Ik ben er helemaal weg van en besloot manlief er kennis mee te laten maken door hier valentijns chocolade mee te maken.

Zelf Valentijns Chocolade maken

Op Valentijnsdag is natuurlijk niets leuker dan je geliefde te verrassen met wat lekkers. Het laat zien dat je om hem\haar geeft en lekker wilt genieten. Chocolade doet het altijd goed tijdens Valentijn. Niet alleen omdat het heel lekker is, maar omdat chocolade ook gelukshormonen aanmaakt. Dubbel winst dus! De Ruby chocolade kun je helaas nog niet zo in de supermarkten kopen (tenzij je voor de KitKat Ruby gaat 🙂 ). Maar diverse online speciaalzaken bieden hem al aan in roze chocoladedruppels, dus de bakfanaten onder jullie kunnen lekker aan de slag met zelf valentijns chocolade maken.

recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met (Valentijnsdag) chocolade

Wist je dat ik deze website exact 6 jaar geleden op Valentijnsdag ben begonnen? Het allereerste recept dat toen online kwam waren deze pittige chocoladebonbons met rode peper die ik voor Dylan had gemaakt. En 6 jaar later zijn de chocolade recepten nog steeds grote favorieten op deze site! Verras je geliefde met een chocolade havermout muffin voor het ontbijt. Bak een dubbele chocoladecake of serveer deze cranberry-chocoladetruffels tijdens een theemomentje samen op de bank. Check hier nog veel meer Valentijnsdag recepten!


Print

Recept: Valentijns Chocolade maken

recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Verras je geliefde op Valentijnsdag met een stukje homemade Valentijns chocolade. De combinatie van roze RUBY chocolade en pure chocolade met suikergoed hartjes is een waar feest!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 uur afkoelen
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 2 uur en 10 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Valentijnsdag
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram pure chocolade (minstens 54%)
  • 200 gram Ruby chocolade druppels,
  • 16 fruithartjes.

Extra:

  • bakplaat bekleed met bakpapier,
  • au-bain marie (warm water bad). 

Instructions

  1. Verwarm de pure chocolade au-bain marie. Giet vervolgens uit op het bakpapier en verdeel licht tot een vierkant met een spatel of lepel. Het hoeft niet helemaal netjes.
  2. Verwarm de ruby roze chocolade aub en giet deze in cirkeltjes uit over de gesmolten pure chocolade. Je ziet dus beiden kleuren al door elkaar heen. 
  3. Pak vervolgens je spatel/lepel/sateprikker en maak banen met circelbewegingen in de Valentijns chocolade. Zo krijg je een mooi overlopend effect. Laat je fantasie er op los maar meng niet teveel. Het is de bedoeling dat je de bruine en roze kleuren goed kunt onderscheiden.recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl
  4. Verdeel tot slot de fruithartjes over de chocolade en druk er een beetje in. Laat de Valentijns chocolade op een koele plek uitharden. Hak daarna in grove stukken.

Fijne Valentijnsdag! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de Valentijns chocolade het beste tussen twee vellen bakpapier bewaren, in een afgesloten bak. Dit kan in de koelkast (dan blijft de chocolade ook mooi stevig) of op een koele plek in de keuken(kast).

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten Tags: Amerikaanse keuken, chocolade, Ruby chocolade, snoep, Valentijnsdag

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gort salade met brie en romanesco
Volgend bericht: Blondies met roze chocolade (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee