Print

Recept: Valentijns Chocolade maken

recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl

Verras je geliefde op Valentijnsdag met een stukje homemade Valentijns chocolade. De combinatie van roze RUBY chocolade en pure chocolade met suikergoed hartjes is een waar feest!

Scale

Ingredients

Extra:

 

Instructions

  1. Verwarm de pure chocolade au-bain marie. Giet vervolgens uit op het bakpapier en verdeel licht tot een vierkant met een spatel of lepel. Het hoeft niet helemaal netjes.
  2. Verwarm de ruby roze chocolade aub en giet deze in cirkeltjes uit over de gesmolten pure chocolade. Je ziet dus beiden kleuren al door elkaar heen. 
  3. Pak vervolgens je spatel/lepel/sateprikker en maak banen met circelbewegingen in de Valentijns chocolade. Zo krijg je een mooi overlopend effect. Laat je fantasie er op los maar meng niet teveel. Het is de bedoeling dat je de bruine en roze kleuren goed kunt onderscheiden.recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl
  4. Verdeel tot slot de fruithartjes over de chocolade en druk er een beetje in. Laat de Valentijns chocolade op een koele plek uitharden. Hak daarna in grove stukken.

Fijne Valentijnsdag! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de Valentijns chocolade het beste tussen twee vellen bakpapier bewaren, in een afgesloten bak. Dit kan in de koelkast (dan blijft de chocolade ook mooi stevig) of op een koele plek in de keuken(kast).

Keywords: chocolade, ruby chocolade, roze, valentijn, snoep, tussendoortje