Print

Recept: Tzatziki maken (Griekse Yoghurt dip)

zelf tzatziki maken griekse yoghurt dip met knolook betty's Kitchen recept

Tzatziki is een Griekse yoghurt dip met knoflook en komkommer. Heerlijk voor bij brood, rijstgerechten en natuurlijk mixed grill van vlees, vis, gevogelte of varken.

Scale

Ingredients

Extra:

Instructions

  1. Was de komkommer en rasp deze grof. De schil er svp op laten zitten! Stop de geraspte komkommer tussen een paar vellen keukenpapier en knijp al het vocht er goed uit. Stop vervolgens in een kommetje.
  2. Pel de teentjes knoflook en pers deze boven het kommetje uit.
  3. Voeg de Griekse yogurt, dille, munt, azijn (of citroensap) en olie toe en roer het geheel goed door.
  4. Breng de tzatziki goed op smaak met  peper en zout. Stop nog even een uurtje terug in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Tip: Dek deze Griekse Yoghurt dip goed af met zilverfolie, dan is deze gerust twee dagen houdbaar in de koelkast. Maar als hij te lang op tafel heeft gestaan, zou ik het restant niet meer bewaren. Warm geworden yoghurt is niet lekker meer.