• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt! Recepten, restaurants en meer

  • Home
  • Recepten Index
  • Restaurants
    • Restaurants in Friesland
    • Restaurants in Limburg
    • Restaurants in Noord-Holland
    • Restaurants in Overijssel
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in Zuid-Holland
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Detox
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Winkels
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer Reviews en Advertorials
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Drankjes recepten / Twee variaties zomerse ijskoffie

Twee variaties zomerse ijskoffie

14 juli 2017 Door Nanda Appelman 1 Comment

Voor op heerlijke zomerse dagen maakte ik liefste een glas ijskoude koffie. En ik heb zelfs twee variaties zomerse ijskoffie voor jullie in petto!

Twee variaties zomerse ijskoffie

Een tropical ijskoffie met dadels, kokos, mango en banaan en een orange ijskoffie met sinaasappel, cointreau en sojamelk. Die laatste drink je ook gerust ter afkoeling tijdens je zomerse dakterras party. Afkoelen maar!

Zomerse ijskoffies

Ik ben gek op koffie, het liefst puur, zwart en sterk! Maar op zomerse dagen zijn warme dranken als koffie en thee mij vaak te warm. Dan wil ik dus afkoelen en hoe kan dat beter dan met deze twee variaties voor zomerse ijskoffie! Maak ze lekker voor jezelf als tussendoortje of als aperitief/digestief bij een zomers diner met vrienden of familie! Mijn advies is om espresso’s te gebruiken bij het bereiden van ijskoffie. Dan komt de krachtige koffiesmaak extra goed tot zijn recht in de drankjes, zonder deze al te veel aan te lengen. Maar als je geen espressomachine hebt staan voldoet gewone, zwarte koffie ook prima hoor.

Nog meer IJskoffie recepten

Kun jij ook geen genoegen krijgen van dit soort ijskoude koffie recepten? Bekijk dan ook een van deze drie recepten voor  Cafe Frappe. Betty deed de inspiratie hiervoor op tijdens een bezoek aan het Griekse eiland Zakynthos. Lekker traditioneel Grieks en zo kom je die warme zomerse dagen wel door!

Twee variaties zomerse ijskoffie
Print

Recept: Twee variaties zomerse ijskoffie

Cook 10 mins

Total 10 mins

Author Nanda Appelman

Yield 2 glazen per variant

Ingredients

Voor de tropical ijskoffie:

  • 150 ml. espresso (afgekoeld)
  • 150 ml. kokosmelk
  • 1 banaan
  • 6 dadels (zonder pit)
  • 50 gram mangoblokjes uit de diepvries
  • 1 el. geraspte kokos
  • 4 ijsklontjes
  • Evt. 2 stukjes pure chocola verkruimeld ter garnering

Voor de orange ijskoffie: 

  • 150 ml. espresso (afgekoeld)
  • 150 ml. sojamelk (puur en ongezoet)
  • Sap van 2 uitgeperste sinaasappels
  • 1.5 el. Cointreau of Licor 43
  • 0.5 tl. kaneel
  • 1 el. agavesiroop of honing
  • 6 ijsklontjes

Benodigdheden:

  • Een blender (of staafmixer, net wat je hebt staan)

Instructions

  1. De bereidingswijze van beide ijskoffie's is dus super makkelijk. Zet de espresso en laat deze wat afkoelen. Voeg alle ingrediënten per variant samen in de blender en mix de ijskoffie's tot een egaal drankje. Klaar!
  2. De orange ijskoffie is overigens wat bitterder. Proef even of die ene eetlepel agavesiroop (of honing) voldoende is. Voeg indien gewenst wat extra zoetstof toe. 

Bewaren? De tropical ijskoffie kun je zo'n 1-2 dagen bewaren in de koelkast. De orange ijskoffie kun je, ivm de alcohol die vervliegt, minder goed bewaren en eigenlijk het beste meteen opdrinken. Ook geen straf toch? Bovendien staan ze in een mum van tijd op tafel, dus je maakt ook zo weer een nieuwe portie tijdens de eerstvolgende zomerdag!

Courses Drankjes

Cuisine Mediterrane keuken

Ga jij dit recept ook maken?

Tag @bettyskitchennl op Instagram en plaats hashtag #BettyskitchenNL.

 

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Twee variaties zomerse ijskoffie

Category: Drankjes recepten Tags: banaan, cocktails, Cointreau, dadels, drankje, ijskoffie, koffie, kokosmelk, mango, Mediterrane keuken, Nanda Appelman, sinaasappel, smoothie, sojamelk, voorjaar, zomer

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

« Quiche met zalm en prei
Kraamtaart met aardbeien (voor geboorte meisje) »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom in mijn online keuken! Hier deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

Zoeken

Asperge Recepten

Vier het voorjaar met asperges!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Barbecue Recepten

op 14 april gaan de nationale BBQ weken van start!

Sponsored

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg ons ook op Instagram

  • Happy Sunday!
Wakker worden met een overvloed aan vitamine D en herinneringen aan een mooie zaterdag avond. Vier het leven en geniet van kleine dingen. Omring je met mensen van wie je positieve energie krijgt en je dag kan niet meer stuk.
Maak er een mooie zondag van. 😎
#moestikffkwijt #weekend #sunday #thestreetfoodclub #utrecht #goodvibes #positiveenergy
  • Happy weekend met beats, cocktails en hapjes van The Streetfood Club. Zo'n toffe plek dat ik er zelfs op youtube een Resto Vlog van gemaakt heb!
Wat zijn jouw weekend plannen? 😎
#wegaanlos #weekend #streetfood #loempia #springroll #baobun #thestreetfoodclub #restovlog #UTRECHT #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HgrMme
  • NU ONLINE
Utrecht is een absolute hotspot rijker! Eten bij @thestreetfoodclub is niet alleen heel leuk, maar het is een avontuur, een beleving. Van binnenkomst in een eclectisch interieur, tot en met de Streetfood hapjes van over heel de wereld! Samen met @thelemonkitchennl maakte ik dan ook een Resto Vlog en die vind je nu op YouTube! 
http://bit.ly/2HgrMme
#UTRECHT #utrechthotspot #streetfoodclub #janskerkhof #restovlog #thestreetfoodclub #skylight #glasinlood
  • Verlangen jullie ook naar de zomer? Vandaag krijgen we een lekker voorproefje dus zet de borrelplank maar lekker op tafel! Het recept voor deze glutenvrije en low carbs crackers (of dus toastjes) staat nu online!
#borrel #weekendbegintgewoonwateerderdezeweek #lijnzaad #crackers #lowcarbs #glutenfree #glutenvrij #hummus #almostweekend #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HwMKR7
  • Eten in een circulair restaurant in Utrecht. De locatie ziet er in ieder geval top uit!
Zie insta stories voor de gerechten. #TGH030 #utrechthotspot #rabobank #croeselaan #restaurant #exploreutrecht #circulair #kas #uitgenodigd @tgh_utrecht http://bit.ly/2EZFrwk
  • NU ONLINE
Afgelopen week ging ik o.a.naar Chaudfontaine voor een persreis en at ik onbeperkt croissants en bagels bij @stan_forthegoodlife . Je kunt het nu allemaal rustig terugkijken in de Weekvlog van afgelopen week!
#nuonline #clickbarelinkinbio #weekvlog #vlog #chaudfontaine #euromast #stanco #croissant @euromast010 @chaudfontaine_nl http://bit.ly/2HqKgDV
  • Hebben jullie een lekker weekend achter de rug? Voor mij was het even bijkomen van persreis naar Chaudfontaine. En na een middag brunchen en slenteren door de stad gaan nu toch echt de voetjes omhoog met een lactosevrije Baileys Almande. Ondertussen worden de filmpjes geupload voor de weekvlog en morgen beginnen we weer van voor af aan. Poeh he 😉
#whoiswithme 
#weekend #aaaaanditsgone #baileysalmande #foodpost #lactosevrij #amandelen #alcohol #baileys #tropical

Copyright © 2018 Betty's Kitchen · disclaimer · ·Foodie Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in · www.Hypersmash.com