• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Toblerone Mousse maken

Toblerone Mousse maken

19 oktober 2018 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Veel mensen denken dat zelf chocolademousse maken ingewikkeld is. Maar niets is minder waar. De 3 hoofdbestanddelen zijn chocolade, slagroom en eieren. Ik ging aan de slag met zelf Toblerone mousse maken en laat je in de video zien hoe makkelijk het eigenlijk is

Zelf chocolademousse maken

Na de Maltesers taart is het nu de beurt aan de Toblerone reep in het zonnetje te zetten! Die grappige driehoekvorm en crunchy bite met amandelen vormen de basis voor deze Toblerone mousse! En heerlijke romige afsluiter voor elke diner eigenlijk! Je moet alleen even een paar uurtjes voor uittrekken om de Toblerone mousse op te laten stijven in de koelkast. Voor dit recept gebruik ik een XL reep Toblerone van 360 gram, die is dus te koop op menig vliegveld. In de supermarkt vind je vaak de standaard Toblerone repen a 200 gram. Koop er twee en dan hou je wat extra over om zelf nog van te snoepen, terwijl je Toblerone mousse in de koelkast staat op te stijven. Dat is vast geen straf 🙂

Wist je dat deze toblerone mousse ook een geweldige afsluiter is voor je kerstdiner? Check hier nog veel meer lekkere recepten voor kerstdesserts!

Kookvideo: Toblerone mousse maken

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Toblerone Mousse maken

recept toblerone mousse chocolademousse © betty's kitchen
Print Recipe

★★★★★

5 from 3 reviews

Liefhebbers van chocolade maken natuurlijk ook hun eigen chocolade mousse met toblerone! De repen komen steevast mee naar huis na een vliegreis en ik maakte een kookvideo met toblerone mousse!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 3 hours
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Dessert

Ingredients

Scale
  • 500 ml slagroom,
  • 360 gram toblerone,
  • 4 eieren, gesplitst,
  • snufje zout,
  • 80 gram suiker,
  • klein handje amandelen.

Instructions

  1. Klop als eerste de slagroom lobbig. Schep 4 flinke eetlepels opgeklopte slagroom uit de kom in een separaat bakje. Dek de kommen af en zet in de koelkast.
  2. Hou 2 blokken (totaal 60 gram) van de Toblerone apart. Smelt de overige 300 gram au-bain-marie. Probeer tijdens het smelten niet teveel te roeren. Haal van de warmtebron af, roer dan pas goed glad en zet even apart om iets af te koelen.
  3. Stop de eiwitten in de keukenmixer. Voeg de helft van de suiker toe en mix op hoge snelheid gedurende 4-5 minuten. De eiwitten zullen witte, stijve pieken gaan vormen.
  4. Ondertussen klop je in een separate kom de eidooiers los met de overige helft van de suiker en een snufje zout. Dit kan gewoon met de hand. Roer de gesmolten Toblerone chocolade in delen en voorzichtig bij het eidooier mengsel. Let op: de gesmolten Toblerone moet echt al een beetje afgekoeld zijn, omdat anders de eidooiers kunnen gaan stollen.
  5.  Spatel de rest van de slagroom door het chocolademengsel.
  6. Tot slot spatel je de stijfgeklopte eiwitten snel en lekker luchtig door het chocolademengsel. Niet teveel kloppen, want dan verliest het zijn luchtigheid.
  7. Schenk de Toblerone mousse in glazen postjes of kommetjes en dek af met folie. Laat daarna minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Lepel de overgebleven opgeklopte slagroom over de toblerone mousse. Hak de overgebleven 60 gram Toblerone grof evenals de amandelen. Garneer de Toblerone mousse met de chocolade en amandelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept toblerone mousse chocolademousse © betty's kitchen

Category: Nagerechten Tags: chocolade, dessert, eieren, kookvideo, no-bake, slagroom, suiker, Toblerone

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Juniper & Kin in Amsterdam
Volgend bericht: Galette met appel en frangipane »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marjo Kepser

    24 december 2020 om 11:07 am

    erg erg lekker !!!!!!!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 december 2020 om 5:38 pm

      Dat vind ik heel leuk om te horen! Dank je wel en fijne feestdagen!

      Beantwoorden
  2. Susan

    29 december 2020 om 10:48 pm

    Heel erg lekker en super makkelijk om te maken.
    Echt van genoten tijdens de tweede kerstdag.

    Aanradertjes dus!!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 december 2020 om 3:23 pm

      Super leuk om te horen! dank je wel!

      Beantwoorden
  3. RUTTEN FREDDY

    30 juni 2022 om 5:52 pm

    ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven

    ★★★★★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in