Print

Recept: Toblerone Mousse maken

recept toblerone mousse chocolademousse © betty's kitchen

Liefhebbers van chocolade maken natuurlijk ook hun eigen chocolade mousse met toblerone! De repen komen steevast mee naar huis na een vliegreis en ik maakte een kookvideo met toblerone mousse!

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Klop als eerste de slagroom lobbig. Schep 4 flinke eetlepels opgeklopte slagroom uit de kom in een separaat bakje. Dek de kommen af en zet in de koelkast.
  2. Hou 2 blokken (totaal 60 gram) van de Toblerone apart. Smelt de overige 300 gram au-bain-marie. Probeer tijdens het smelten niet teveel te roeren. Haal van de warmtebron af, roer dan pas goed glad en zet even apart om iets af te koelen.
  3. Stop de eiwitten in de keukenmixer. Voeg de helft van de suiker toe en mix op hoge snelheid gedurende 4-5 minuten. De eiwitten zullen witte, stijve pieken gaan vormen.
  4. Ondertussen klop je in een separate kom de eidooiers los met de overige helft van de suiker en een snufje zout. Dit kan gewoon met de hand. Roer de gesmolten Toblerone chocolade in delen en voorzichtig bij het eidooier mengsel. Let op: de gesmolten Toblerone moet echt al een beetje afgekoeld zijn, omdat anders de eidooiers kunnen gaan stollen.
  5.  Spatel de rest van de slagroom door het chocolademengsel.
  6. Tot slot spatel je de stijfgeklopte eiwitten snel en lekker luchtig door het chocolademengsel. Niet teveel kloppen, want dan verliest het zijn luchtigheid.
  7. Schenk de Toblerone mousse in glazen postjes of kommetjes en dek af met folie. Laat daarna minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Lepel de overgebleven opgeklopte slagroom over de toblerone mousse. Hak de overgebleven 60 gram Toblerone grof evenals de amandelen. Garneer de Toblerone mousse met de chocolade en amandelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty