Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, is mijn #bikinibodychallenge van start gegaan! En daar past dit recept voor taughetti met Bolognesesaus perfect bij. Deze weken staan in het teken van gezond(er) eten, en dat betekent dat ik mijn geliefde pasta ook vervang door 100% groente alternatieven, zoals courgetti en taughetti.
Pasta vervangen door Taughetti
Voel je dus totaal niet schuldig voor het naar binnen werken van dit anti-pasta gerecht, maar zie het als een gezonde afwisseling op pasta. En pak meteen die kans aan om meer groente te eten. Het is tevens ook nog eens een super makkelijke maaltijd! Tip! je kunt de groente vers snijden voor dit gerecht, maar je kunt ook heel handig een zak voorgesneden wokgroente aanschaffen. Neem dan wel een variant waar wortel in zit, voor die typische Bolognese smaak!
Nog meer taughetti en courgetti recepten!
Ben jij ook fan van deze 100% groente spaghetti? Naast deze taughetti met bolognese saus kan ik je deze Taughetti met biefreepjes en teriyakisaus ook zeker aanraden! Maar dat is nog niet alles: maak ook eens een keertje vegan, low carb en glutenvrije pasta van reepjes courgette! Wat dacht je van deze courgetti met champignons en maissaus of mijn grote favoriet tijdens een balansdag: courgetti met tonijn. Check hier sowieso 10x courgetti recepten op een rijtjes. Ik ben benieuwd welke jouw favoriet wordt!
Recept: Taughetti met Bolognesesaus
Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, is mijn #bikinibodychallenge van start gegaan! En daar past dit recept voor taughetti met Bolognesesaus perfect bij. Deze weken staan in het teken van gezond(er) eten, en dat betekent dat ik mijn geliefde pasta ook vervang door 100% groente alternatieven, zoals courgetti en taughetti.
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Hoofgerecht met vlees
- Cuisine: Italiaanse Keuken
Ingredients
- 200–250 gram rundergehakt,
- 2 teentjes knoflook,
- 250 gram gesneden groente: ui, paprika, wortel en courgette, (of kant en klaar in zak)
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 200 gram tauge,
- olijfolie,
- peper en zout,
- verse basilicum en/of oregano.
Instructions
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Pers het teentje knoflook uit en breng op smaak met peper & zout.
- Voeg vervolgens de gesneden groente toe en bak aan gedurende 3-4 minuten. Voeg de tauge toe en bak mee gedurende 1 minuut. De groente zal heerlijk zacht worden.
- Giet de gepelde tomaten erbij. Knijp de tomaten fijn met de hand of gebruik een puree stamper. Breng aan de kook, draai het vuur later en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Giet eventueel een scheutje water in de pan, als het te droog wordt.
- Voeg in de laatste minuut een klein handje gescheurde basilicum en/of oregano blaadjes toe, en breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Emma
Mmm, ziet er heerlijk uit!
Emily van Kampen
Grappig! Met de taugé wordt het een soort Aziatisch meets Italiaans op één bord. Het lijkt me wel lekker door het knapperige van taugé.
Annemarie
Vandaag gemaakt, smaakte heerlijk! De knapperige bite van de taugé was verrassend lekker, miste geen spagetti .