• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Stoofpeertjes (met rode wijn)

Stoofpeertjes (met rode wijn)

13 oktober 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Het wordt tijd om de klassieke wintergerechten van stal te gaan halen! Nu de dagen weer kouder worden, verlangen we allemaal naar hartverwarmende gerechten, en komen de winterse klassiekers uiteraard ook voorbij. Denk aan erwtensoep, stoofvlees, maar ook overheerlijke stoofpeertjes!

Stoofpeertjes met rode wijn maken

Stoofpeertjes zijn een uitstekend bijgerecht voor bij wild of juist stoofvlees. Het is dan ook niet voor niets een ideaal bijgerecht voor tijdens de feestdagen! Maar deze gestoofde peren zijn niet alleen heel lekker als bijgerecht, ze doen het namelijk ook prima als toetje met een bolletjes vanille- of kaneel ijs. Maar een flinke schep creme Fraiche doet ook wonderen! Aan jou de keuze of je de stoofperen warm of koud serveert!

stoofpeertjes_recept_1-001

Nog meer bijgerechten voor de feestdagen

Niet alleen deze stoofpeertjes zijn favoriet tijdens kerst! Want wij hebben nog veel meer lekkere bijgerechten voor de feestdagen! Maak bijvoorbeeld deze hasselback aardappels in de befaamde waaier vorm. Of ga voor gegrilde venkel met rode peper! Bekijk hier 10x bijgerechten voor kerst! Ook lekker: Maak eens stoofpeertjes in prosecco en met chocolade!! Oeh lala!


Print

Recept: Stoofpeertjes (met rode wijn) maken

recept stoofpeertjes met rode wijn © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Het wordt tijd om de klassieke wintergerechten van stal te gaan halen! Deze stoofpeertjes met rode wijn is een winterse klassiekers en mag nooit ontbreken tijdens het kerstdiner. Voor een alcoholvrije variant stoof je de peren in bijvoorbeeld bessensap.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 90 min.
  • Total Time: 1 uur en 40 minuten
  • Yield: 4–8 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 8 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman),
  • 250 ml rode wijn (of bessensap voor een kids-proof versie),
  • 1 kaneelstokjes,
  • 5 kruidnagels,
  • optioneel: 1 blaadje laurier,
  • 100 ml water
  • 100 gram suiker.

(variatie tip:  Vervang de rode wijn/bessensap, water en 50 gram suiker door 750 ml Port)

Instructions

  1. Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje er aan zitten. De bloemaanzet (aan de onderkant) gelieve ook weg te snijden. Was de peertjes en rangschik ze naast elkaar in een (kleine) pan. Schenk hier de rode wijn (of bessensap), water en suiker bij. En voeg ook de kaneel, kruidnagels en laurier toe.
  2. Breng alles langzaam aan de kook, en stoof de peertjes, met de deksel op de pan, gedurende 90 minuten. Blijf tussentijds controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, en vul dit anders een beetje bij met water.
  3. Schep de peertjes voorzichtig uit de pan, en kook het vocht in tot je ca. 150 ml over hebt (dat is een klein kopje). Schenk dit vocht over de peertjes.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt deze stoofpeertjes gerust 1 dag vantevoren maken, en bewaar ze dan afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren op een laag vuur, of serveer ze koud.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

stoofpeertjes_recept_2-001

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze stoofpeertjes met rode wijn wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten, Nagerechten Tags: blauwe bessen, Glutenvrij, kaneel, kruidnagel, laurier blad, Nederlandse keuken, peren, port, suiker, wijn, Winter

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reisblog West USA – dag 10: Las Vegas
Volgend bericht: Reisblog West USA – dag 11: Death Valley, Area 51, Mammoth Lakes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Brigitte Stevens

    27 december 2024 om 12:37 pm

    Dit was weer heerlijk de stoofperen

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 december 2024 om 6:14 pm

      Dank je wel voor je bericht! Geniet er heerlijk van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee