• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Spruitjes schotel met gnocchi

Spruitjes schotel met gnocchi

20 november 2023 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Zet jij deze week ook deze spruitjes schotel met gnocchi, cottage cheese, pesto en doperwtjes op het menu? Dit gerecht vol groene groenten biedt een flinke bom goede voedingsstoffen op deze donkere, winterse avonden.

Een spruitjes schotel voor de Meatless Monday

Elke maandag posten wij een nieuw vegetarisch gerecht. Hier bij Betty’s Kitchen zijn wij al jaren van mening dat een dagje zonder vlees heel voedzaam en lekker kan zijn. Tijdens deze Meatless Monday willen we je dan ook verrassen met deze spruitjes schotel met gnocchi. Volgens mij hoef je met dit recept geen vlees te missen. Wil je er toch graag wat vlees bij, dan kun je wat (biologische) spekreepjes uitbakken en toevoegen, vlak voor het serveren.

recept spruitjes schotel met gnocchi

Winterse gerechten zonder stamppot

Ik ben niet zo’n fan van een traditionele stamppot met aardappels, maar ik wil wel graag seizoensgroenten eten zoals spruitjes, boerenkool en andijvie. Die winterse groenten vind ik met een andere bereiding namelijk superlekker. Ik ben dan ook altijd op zoek naar alternatieven voor de Hollandse stamppot. En zo kwam ik het idee voor deze spruitjes schotel terecht. Ben je benieuwd naar nog meer alternatieven voor winterse gerechten? Bekijk eens deze Boerenkool quiche met cranberry compote. Of deze Hutspot soep met gekarameliseerde ui. Beide aanraders!


Print

Recept: Spruitjes schotel met gnocchi

recept spruitjes schotel met gnocchi
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische spruitjes schotel met gnocchi is een overheerlijk winters gerecht en bewijst dat dit niet meteen een stamppot recept hoeft te zijn. Een snelle, voedzame doordeweekse maaltijd.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram gnocchi,
  • 300 gram spruitjes,
  • 100 gram doperwten,
  • Handje rucola sla,
  • 40 gram pecannoten (ongebrand & ongezouten),
  • 4 el. cottage cheese,
  • 1 el. groene pesto,
  • 2 el. extra vierge olijfolie,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie om te bakken.

Instructions

  1. Breng een flinke pan met water aan de kook voor het bereiden van de spruitjes. Snij de harde stronkjes van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes. Kook de spruitjes in 10 minuten gaar.
  2. Als je verse doperwten gebruikt kook je deze in ongeveer 8-10 minuten gaar. Gebruik je doperwten uit blik of pot, warm deze dan in enkele minuten op in een steelpannetje. Giet af zodra ze gaar zijn.
  3. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de gnocchi en pecannoten toe. Schep regelmatig om zodat de gnocchi en noten niet aanbranden. Bak ze lichtbruin en knapperig.
  4. In een kommetje meng je de pesto met de extra vierge olijfolie. Zodra de spruitjes, doperwten, pecannoten en gnocchi gaar zijn schep je dit in een kom. Voeg de rucola sla en de cottage cheese toe en schep alles door elkaar.
  5. Sprenkel de pesto-olie eroverheen en de schotel is klaar om te serveren. Voeg eventueel nog peper en zout toe naar eigen smaak.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept spruitjes schotel met gnocchi

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze spruitjes schotel wilt maken!

recept spruitjes schotel met gnocchi

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: gnocchi, hoofdgerechten, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, pecannoten, spruitjes, stamppot, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Cupcakes met Speculoos Creme
Volgend bericht: Witlof salade met appel en rozijnen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee