• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Speculoos Croissants (video)

Speculoos Croissants (video)

19 november 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Bij ons thuis staan in het weekend regelmatig recepten met croissantdeeg op het menu. Met name zelf croissants vullen is heel leuk en speciaal voor Sinterklaas maken we dan ook deze Speculoos Croissants met karamel klaar. Jaaa deze wil jij ook proeven!

Feestdagentip: Speculoos croissants maken

Speculaasjes op witbrood met (room)boter is echt zoiets typisch Nederlands! Ik heb dit zelf pas een paar jaar gelden ontdekt en dacht in de eerste instantie dat mijn collega’s een grapje maakten, maar wat bleek: het is ontzettend lekker. Afgelopen week liep ik in de supermarkt en zag dat de Biscoff Speculoos koekjes in de aanbieding waren. Even voor de duidelijkheid: dit is geen gesponsored artikel, maar ik bedacht wel meteen: Oh lekker voor op brood! Dus deze foodie besloot om er zelf maar gevulde Speculoos croissants van te maken, want stel je voor dat dat NOG lekkerder zou zijn. Het resultaat is er zeker naar, dus ik stel jullie met veel plezier voor aan je nieuwe brunch verslaving! Ik denk dat dit een regelrechte feestdagen tip is en dan met name tijdens de Sinterklaas viering!

speculoos croissants recept video bettys kitchen

Nog meer recepten met croissant deeg

Maar goed, behalve croissants vullen met Speculoos kun je nog veel meer lekkers met koelvers deeg maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Croissants met Oreo’s en chocolade? Tijdens de kerstdagen doet dit Nutella vlechtbrood ook heel goed zijn werk. In de zomerse maanden zijn deze Italiaanse croissants met amandel dan weer een aanrader. En onze kleine meid is helemaal fan van de ze mini worstenbroodjes met knakworst. Variatie genoeg dus!

Kookvideo: Speculoos Croissants

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Speculoos Croissants

speculoos croissants recept video bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Verras vrienden en familie met een overheerlijk Sinterklaas ontbijt! Deze goed gevulde speculoos croissants maak je lekker zelf met bladerdeeg, Speculoos koekjes en een schepje karamel. Serveer vers uit de oven.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik XL croissantdeeg (voor 6 stuks)
  • 14 Speculoos koekjes
  • 6 theelepels karamel pasta (homemade of uit een potje)
  • 1 ei

  Extra:

  • bakpapier
  • bakkwast

Instructions

  1. Bereid de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het croissant deeg uit tot 6 driehoeken en keep de recht achterzijde in met een mes. Trek het deeg iets uit elkaar, want zo maak je grote croissants en kun je een flinke vulling kwijt. Leg steeds 2 Speculoos koekjes overlappend, in de breedte, op elk stukje deeg . Verdeel vervolgens een halve eetlepel karamel over de koekjes. Rol de croissants direct op en plaats ze evenwijdig op de bakplaat.
  3. Kluts vervolgens een ei en bestrijk hier de Speculoos croissants mee. Verkruimel de laatste twee Speculoos koekjes en bestrooi hier de croissants mee.
  4. Bak de croissants volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven. Check de verpakking voor de juiste tijd, bij mij was dit bijvoorbeeld 12-15 minuten. Laat de speculoos croissants een beetje afkoelen, maar eet ze het liefst lauwwarm op.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

speculoos croissants recept video bettys kitchen
speculoos croissants recept video bettys kitchen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze speculoos croissants met karamel wilt gaan maken!

speculoos croissants recept video bettys kitchen

Category: Bakrecepten, Ontbijt Recepten Tags: Belgische Keuken, croissants, karamel, kookvideo, Nederlandse keuken, Sinterklaas, speculaas, speculaaskruiden, speculoos

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Speculaas brokken
Volgend bericht: Paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee