Print

Recept: Speculoos Croissants

Verras vrienden en familie met een overheerlijk Sinterklaas ontbijt! Deze goed gevulde speculoos croissants maak je lekker zelf met bladerdeeg, Speculoos koekjes en een schepje karamel. Serveer vers uit de oven.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik XL croissantdeeg (voor 6 stuks)
  • 14 Speculoos koekjes
  • 6 theelepels karamel pasta (homemade of uit een potje)
  • 1 ei

  Extra:

  • bakpapier
  • bakkwast

Instructions

  1. Bereid de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het croissant deeg uit tot 6 driehoeken en keep de recht achterzijde in met een mes. Trek het deeg iets uit elkaar, want zo maak je grote croissants en kun je een flinke vulling kwijt. Leg steeds 2 Speculoos koekjes overlappend, in de breedte, op elk stukje deeg . Verdeel vervolgens een halve eetlepel karamel over de koekjes. Rol de croissants direct op en plaats ze evenwijdig op de bakplaat.
  3. Kluts vervolgens een ei en bestrijk hier de Speculoos croissants mee. Verkruimel de laatste twee Speculoos koekjes en bestrooi hier de croissants mee.
  4. Bak de croissants volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven. Check de verpakking voor de juiste tijd, bij mij was dit bijvoorbeeld 12-15 minuten. Laat de speculoos croissants een beetje afkoelen, maar eet ze het liefst lauwwarm op.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: croissants, speculoos, biscoff, speculaas, karamel