Wij zijn inmiddels alweer aanbeland bij smoothie bowl recept nummer 4 deze maand, en dat is deze knalgele smoothie bowl met mango en kokos. Ja die is zeker net zo tropisch als de naam doet vermoeden! Kleurrijke ontbijtjes zijn altijd een goed begin van de dag, zeker als je elke dag een andere kleur fruit gebruikt! En smoothies zitten nu eenmaal boordevol fruit en goede vitamines.
Tropische smoothie bowl maken
Ik kan dit felgekleurde feestje nog het beste omschrijven als een gezond tropische smoothie bowl met mango, ananas, kokoswater en kokosyoghurt. Alle smaken die je meevoeren naar tropische oorden en hagewitte stranden. In vloeibare smoothie vorm al een feest om op te drinken, maar omdat ik bevroren fruit gebruik, krijg je een heerlijke dikke en romige smoothie wat meer weg heeft van een softserve ijsje. Een betere manier om je zomerdag te beginnen is er gewoonweg niet!
Nog meer recepten met mango
Wist je dat mango’s veel vitamine C bevatten? Het regelmatig eten van mango’s is ook nog eens heel goed voor je huid: het maakt deze namelijk zacht en minder dof.En het aanwezige glutaminezuur zorgt voor een goede concentratie en geheugen. Powerfruit dus! Niet alleen een erg lekker ingredient voor deze smoothie bowl met mango en kokos. Maar probeer ook eens deze Tropical Mug Cake met mango en kokos. Daarnaast is mango ook een zeer geliefd ingredient in deze Poke Bowl met pittige tonijn en maak je er verrukkelijke Tex-Mex Fajita met kip mee.
Smoothie Bowl met mango en kokos
Recept voor een knalgele Smoothie Bowl met mango en kokos. Lekker romig en fruitig ontbijt met veel vitamientjes! Top af met krokante toppings en geniet van elke hap!
- Total Time: 5 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Smoothie Bowl
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Vegan
Ingredients
- 125 gram mango stukjes, diepvries
- 1 schijf ananas (op sap)
- 150 ml (kokos) yoghurt
- 1 eetlepel amandelpasta
- scheutje (kokos)water
Goede toppings zijn: Gemalen lijnzaad, pecannoten, walnoten, gedroogde moerbeien, zonnebloempitten, geraspte kokos en extra stukjes mango of ananas.
Instructions
- Stop de bevroren stukjes mango, ananas en klein beetje (kokos)water in de blender en maal helemaal glad tot een dik en romig geheel. Mocht de blender een ‘crushed ice’ functie hebben, dan zou ik je willen adviseren deze optie eerst te gebruiken bij bevroren producten.
- Blend hier vervolgens de (kokos) yoghurt en amandelpasta doorheen en schep in een kom. Garneer eventueel deze smoothie bowl met mango of stukjes ananas, of voeg pecan of walnoten toe voor een lekkere crunch. Gedroogde moerbeien geven het een juist lekker zoet en ‘chewy’ bite. Dus varieer er gerust op los!.
Eet smakelijk!
Het ziet er erg goed uit! Moet alleen nog even wennen dat je dan een smoothie oplepelt in plaats van drinkt, maar dat zal vast een kwestie van wennen zijn.
Ja dat went hoor! En het is bijna net een ijsje als je ingredienten bevroren zijn.
Mocht je er echt niet van houden, kun je ook wat meer kokoswater toevoegen en maak je er gewoon een smoothie van. Ook heerlijk 🙂