• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Salted Caramel Havermoutpap

Salted Caramel Havermoutpap

4 oktober 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Zoals jullie weten kan ik geen genoegen krijgen van havermout recepten. En er staat dan ook dikwijls een overheerlijke pap van havermout op het ontbijtmenu. Deze Salted caramel havermoutpap is onze nieuwste verslaving.

Pap van havermout met banaan

Het favoriete ontbijt van mijn dochter is toch wel havermoutpap met meegekookte plakjes banaan. Maar omdat ik dit anders gerust 5x per week eet met haar, besloot ik om een twist aan mijn standaard pap van havermout met banaan te geven. Dadels gebruik ik wel vaker als zoetmiddel in recepten en kook deze dan ook mee tijdens het bereiden van deze salted caramel havermoutpap. Met een flinke snuf zou erbij krijg je zo een mooie uitgebalanceerde smaak. En die banaan, die bak ik apart in een pannetje en laat hem lekker karameliseren in kokosolie en kokosbloesemsuiker. Dit recept voor salted caramel havermoutpap is er eentje die ook vaker op het menu gaat willen zetten!

recept salted caramel havermout pap met banaan

Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!

Nog meer lekkere havermoutontbijtjes

Ben je helemaal fan geworden van deze salted caramel havermoutpap met banaan? Dan hebben we natuurlijk nog veel meel lekkers in petto voor je! Zo maak je bijvoorbeeld deze carrotcake havermoutpap met wortel en rozijnen of maak eens appeltaart havermoutpap ter variatie. Maar wist je dat havermout zich ook uitstekend leent voor het bakken van gezonde ontbijttaartjes zoals deze met rood fruit. En laten we natuurlijk de ‘Baked Oats’ trend niet vergeten. Geniet er heerlijk van dus!


Print

Recept: Salted Caramel Havermoutpap

recept salted caramel havermout pap met banaan
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Havermout is een altijd een goed ontbijt! Deze salted caramel havermoutpap zoet je met dadels en gekarameliseerde banaan. Gezond genieten dus!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 80 gram havermout
  • 6 medjool dadels, fijngehakt
  • 250 ml gekookt water
  • 250 ml plantaardige melk
  • flinke snuf zout
  • (optioneel) 1 el. agavesiroop, honing of maple syrup 
  • 1 banaan
  • 1 tl. kokosolie
  • 1 el. (kokosbloesem)suiker

 

Toppings (optioneel):

  • 1 eetlepel pindakaas of amandelboter
  • paar chocolade chips
  • walnoten of pecannoten
  • gepofte quinoa etc

Instructions

  1. Stop de havermout en fijngehakte dadels in een pannetje en overgiet met het gekookte water. Laat 10 minuten wellen.
  2. Schenk de plantaardige melk erbij en breng de havermout aan de kook en gedurende 5 – 10 minuten. (Voor meer bereidingsopties ga naar deze video)
  3. Ondertussen halveer je de banaan in de lengte. Verwarm de kokosolie in een kleine koekenpan en strooi de helft van de kokosbloesemsuiker in de pan. leg hier de banaan in, met e snijkant omlaag en bestrooi vervolgens met de rest van de kokosbloesemsuiker. Laat de banaan in een paar minuten op zacht vuur karameliseren en draai voorzichtig om. Zet daarna het vuur uit.
  4. Breng tot slot de havermoutpap op smaak met een flinke snuf zout en eventueel de siroop of honing. Proef even goed of de ontbijtpap op smaak is en verdeel over twee kommen.
  5. Top de salted caramel havermoutpap af met de banaan, en verdeel hier overige toppings overheen. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept salted caramel havermout pap met banaan

Category: Ontbijt Recepten Tags: bananen, chocolade, dadels, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, notenpasta, pindakaas, Quinoa

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Groene Monster Pasta (Halloween)
Volgend bericht: Ražnjići – vleesspies uit de Balkan »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee