• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Salade van parelgort met pompoen

Salade van parelgort met pompoen

6 maart 2018 Door Nanda Appelman 4 Reacties

Jump to Recipe

Voor deze Nationale Week zonder Vlees heb ik wederom een vegetarisch recept voor jullie gemaakt! Namelijk een salade van parelgort met pompoen, feta en granaatappel. Een verrassende combinatie met de frisse granaatappel, zoutige feta en milde maar kruidige pompoen. Je hebt bijna geen omkijken naar deze maaltijdsalade dus in een mum van tijd zet je hiermee weer een vullende, gezonde maaltijd op tafel.

Salade van parelgort maken

Nu schreef ik laatst nog in mijn recept van de boerenkool salade dat ik nog niet eerder had gekookt met parelgort. Ik heb er meteen werk van gemaakt en het resultaat vind je dus in deze salade van parelgort met pompoen! Geloof mij, hier blijft het niet bij want ik vind parelgort blijkbaar echt superlekker! Heb jij er al eens mee gekookt?

Salade van parelgort met pompoen, feta en granaatappel

Zelf pompoen snijden en schillen

Volgens mij zijn jullie inmiddels wel een beetje van mij gewend dat ik van snel en makkelijk hou… Zelf pompoen schillen is dan ook niet echt mijn hobby. Mocht jij dit nu wel zelf willen doen vind je op Betty’s Kitchen deze handige tutorial: How-to pompoen snijden en schillen. Het voordeel van zelf pompoen snijden en schillen is dat je de pompoenpitten kunt gebruiken voor dit heerlijke recept van Geroosterde pompoenpitten. Volgende keer ga ik me er ook maar weer eens aan wagen. 🙂 En van die heerlijke geroosterde pompoen uit de oven, maar je deze salade van parelgort met pompoen natuurlijk. Heb je nog wat pompoen over? Maar er dan bijvoorbeeld ook deze pittige pompoensoep mee. Je vindt hier nog veel meer lekkere recepten met pompoen.


Print

Salade van parelgort met pompoen, feta en granaatappel

Salade parelgort met pompoen, feta en granaatappel
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram parelgort
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • 2 flinke handen rucola
  • 100 gram feta
  • 2 el. pompoenpitten
  • 2 takjes verse krulpeterselie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl. nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schep in een ovenschaal de pompoenblokjes samen met 3 el. olijfolie, de nootmuskaat en een flinke snuf zout en peper door elkaar. Zodra de oven is voorverwarmd, rooster de pompoen dan in 45 minuten gaar.
  2. Ondertussen was je de parelgort met koud water in een vergiet. Zet een pan op het vuur met 0.5 liter koud water. Verkruimel de groentebouillon erboven en schep de parelgort erdoorheen. Breng het water aan de kook en laat de parelgort 25 minuten zachtjes doorkoken. Zet het vuur vervolgen uit en laat de parelgort nog 5 minuten afgedekt in de pan staan. Giet de pan af als nog niet al het water is verdwenen. Roer wat olijfolie door de parelgort. 
  3. Snij de feta ondertussen alvast in kleine blokjes en knip de verse krulpeterselie alvast fijn. Rooster de pompoenpitten een paar minuten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan tijdens het roosteren regelmatig, zodat de pitjes niet aanbranden. 
  4. Zodra de blokjes pompoen en parelgort gaar zijn kun je de salade opbouwen. Meng de pompoen en parelgort in een kom met de rucola, granaatappelpitjes, peterselie, feta en geroosterde pompoenpitjes. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe aan deze salade van parelgort. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip:  Deze salade van parelgort en pompoen is heel goed geschikt om nog enkele dagen (goed afgedekt) in de koelkast te bewaren. Je neemt gemakkelijk een bakje mee naar je werk of neem het als diner de dag erna.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Salade parelgort met pompoen, feta en granaatappel

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: feta, granaatappel, healthy, Nanda Appelman, parelgort, pompoen, pompoenpitten, rucola, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Homemade roti met kokos sambal (pol sambol)
Volgend bericht: Weekvlog #8 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Paulien

    6 november 2023 om 8:19 pm

    Een héérlijke pompoen -parelgort salade!
    We hadden een groot stuk gratis pompoen van de grootste van Nederland gekregen. Deze was al vrij zacht, dus heb hem wat korter geroosterd met wat paprikapoeder en kerrie. De geroosterde pompoenpitten gaven het pit en de granaatappel pitjes kleur en bite.
    Een fijne lauwwarme maaltijdsalade!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 november 2023 om 10:16 am

      Super leuk om te horen! Geniet dus heerlijk van dit recept!

      Beantwoorden
  2. Joke Hensen

    9 mei 2024 om 9:30 pm

    Ontzettend lekker, kleurrijk ook, daar hou ik wel van.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 mei 2024 om 8:50 am

      Dat is altijd heel leuk om te horen! Geniet er van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee