Print

Salade van parelgort met pompoen, feta en granaatappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram parelgort
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • 2 flinke handen rucola
  • 100 gram feta
  • 2 el. pompoenpitten
  • 2 takjes verse krulpeterselie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl. nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schep in een ovenschaal de pompoenblokjes samen met 3 el. olijfolie, de nootmuskaat en een flinke snuf zout en peper door elkaar. Zodra de oven is voorverwarmd, rooster de pompoen dan in 45 minuten gaar.
  2. Ondertussen was je de parelgort met koud water in een vergiet. Zet een pan op het vuur met 0.5 liter koud water. Verkruimel de groentebouillon erboven en schep de parelgort erdoorheen. Breng het water aan de kook en laat de parelgort 25 minuten zachtjes doorkoken. Zet het vuur vervolgen uit en laat de parelgort nog 5 minuten afgedekt in de pan staan. Giet de pan af als nog niet al het water is verdwenen. Roer wat olijfolie door de parelgort. 
  3. Snij de feta ondertussen alvast in kleine blokjes en knip de verse krulpeterselie alvast fijn. Rooster de pompoenpitten een paar minuten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan tijdens het roosteren regelmatig, zodat de pitjes niet aanbranden. 
  4. Zodra de blokjes pompoen en parelgort gaar zijn kun je de salade opbouwen. Meng de pompoen en parelgort in een kom met de rucola, granaatappelpitjes, peterselie, feta en geroosterde pompoenpitjes. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe aan deze salade van parelgort. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip:  Deze salade van parelgort en pompoen is heel goed geschikt om nog enkele dagen (goed afgedekt) in de koelkast te bewaren. Je neemt gemakkelijk een bakje mee naar je werk of neem het als diner de dag erna.