• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Geroosterde pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten

2 februari 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Hou je er van om zelf hartige snacks te maken? Maak dan eens geroosterde pompoenpitten uit de oven. Normaliter zou je deze zomaar weggooien, na het uithollen van een pompoen. Maar je kunt er ook een gezonde knabbel snack van maken, voor tijdens je Netflix avond of een borrel.

Zelf geroosterde pompoenpitten maken

Heb je heerlijke pompoensoep gemaakt, maar weet je niet wat je met de uitgeholde vulling dient te doen? Niet weggooien! Maar maak de pompoenpitten mooi schoon en rooster ze in de oven. Heerlijk met pumpkin spice kruiden, een snufje kaneel, of zelfs smoked paprika en cayennepeper. Je kunt naar hartelust variëren met dit recept voor geroosterde pompoenpitten en het is weer wat anders als paprika chips of of een hand vol borrelnootjes. Een stuk gezonder in ieder geval!

recept zelf geroosterde pompoenpitten maken snack

Pompoenpitten pellen?

De meningen zijn verdeeld over het wel of niet pellen van pompoenpitten. De ‘groene’ pompoenpitten, die je vaak kant en klaar in de winkel koopt zijn namelijk het binnenste van de witte uitgelepelde pompoenpitten. Er zit dus nog een soort stevig wit omhulsel omheen. Maar ook deze kun je dus gewoon oppeuzelen. En daar is dit recept voor geroosterde pompoenpitten dus ook voor.  De combinatie met de kruiden maakt ze onweerstaanbaar en ideaal voor de hartige trek. En als je de pompoenpitten toch nog te ‘ houterig’ vind, breek ze dan gerust tussen de tanden open en peuzel het binnenste er uit. Zo eet Dylan ook zijn geroosterde pompoenpitten namelijk. Je vindt hier in ieder geval nog veel meer recepten met pompoen.

Print

Geroosterde pompoenpitten

recept zelf geroosterde pompoenpitten maken snack
Print Recipe

Hou je er van om zelf hartige snacks te maken? Maak dan eens geroosterde pompoenpitten uit de oven. Normaliter zou je deze zomaar weggooien, na het uithollen van een pompoen. Maar je kunt er ook een gezonde knabbel snack van maken, voor tijdens je Netflix avond of een borrel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 50 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 1 kopje 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • ‘vulling’ van 1 pompoen (draadjes en pitten)*,
  • 1 liter kokend water,
  • 1 eetlepel zeezout,
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel pumpkin spice kruiden (speculaaskruiden kan ook),
  • ¼ theelepel paprika poeder,
  • snuf peper & zout.

(* Als het goed is hou je, na schoonmaken, 1 kopje pompoenpitten over. Indien meer, vermenigvuldig dan ook de rest van de ingrediënten.)

Extra:

  • ruime kom,
  • kookpan,
  • oven,
  • bakplaat, bekleed met bakpapier.

Instructions

  1. Als eerste ga je de pompoenpitten schoonmaken. Stop hiervoor de pompoenvulling in een kom en vul met een flinke laag koud water. Trek met je vingers steeds pompoenpitten los van de draden en wrijf met een korte beweging meteen schoon in het water. Zorg dat er geen ‘fliebertjes’ blijven zitten aan de pitten. Stop daarna in een kopje om af te meten. Het is even een karweitje, maar dan heb je ook wat!
  2. Vul de kookpan met kokend water, de schoongemaakte pompoenpitten en de eetlepel zout. Breng aan de kook en laat 20 minuten langzaam doorkoken. Giet af en laat uitdampen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (160 hete lucht).
  4. Hussel de pompoenpitten om met de pumpkin spice kruiden, de paprika poeder en de olijfolie en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Spreid de pompoenpitten uit over de bakplaat en rooster deze in de oven, gedurende 30-40 minuten. Ze moeten wel ‘droog’ zijn maar niet te ‘houterig’. Serveer de geroosterde pompoenpitten het liefst warm uit de oven. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept zelf geroosterde pompoenpitten maken snack

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: DIY, Glutenvrij, kaneel, oven, pompoen, pompoenpitten, pumpkin spice, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De leukste koffiespots van Haarlem
Volgend bericht: Spruitjessoep met kastanjechampignons »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee